Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Ізраїлі розробили їстівну «упаковку» для овочів і фруктів

Їстівне покриття збільшує термін зберігання овочів та фруктів.

jj-tours

В Ізраїлі розробили їстівну «упаковку» для овочів і фруктів

Їстівна плодоовочева оболонка призначену для зменшення кількості харчових відходів у домашніх умовах запропонував стартап Sufresca, передає thespoon.

В Ізраїлі розробили їстівне покриття, яке збільшує термін зберігання овочів та фруктів на кілька тижнів без використання холодильних приміщень.Шар з хімічною речовиною GRAS дозволяє продовжувати термін зберігання та запобігати псуванню продуктів.

Їстівне покриття позбавляє від необхідності використовувати пластикову упаковку, наприклад термозбіжну плівку, для зберігання продуктів у магазині.

Їстівне покриття також позбавляє від необхідності використовувати пластикову упаковку, наприклад термозбіжну плівку, для зберігання продуктів у магазині. Упаковка повністю безпечна для споживачів. Технологія Sufresca використовує рідкі формули, які при нанесенні на фрукти і овочі створюють «дихаюче покриття», яке, як стверджує компанія, може продовжити термін придатності на кілька тижнів при збереженні свіжості і харчової цінності плодів.

Sufresca зосередила увагу на фруктах: бананах, гранатах і овочах, зокрема, огірках, помідорах, цибулі, часнику і перцю, для яких зараз не має їстівного покриття.  

Покриття фруктів і овочів - це один із способів боротьби з харчовими відходами і зменшенням псування. 

За даними Організації Об'єднаних Націй, щорічно приблизно одна третина світових запасів продовольства йде у відходи, а 14% цього продовольства губиться між зборомо вржаю і роздрібною торгівлею.

Розроблене ізраїльським стартапом покриття Sufresca затверджена урядом США і дозволена для використання з метою збільшення терміну придатності харчових продуктів.

Джерело: eco town
Telegram Channel