Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
 Небезпечна робота: чиновниця відлякувала відвідувачів РАЦСу електрошокером

Керівниця РАЦСу повідомила, що постійно носить із собою електрошокер.

Молодий буковинець.

Небезпечна робота: чиновниця відлякувала відвідувачів РАЦСу електрошокером

Відповідне відео з’явилося на Instagram-сторінці Chernivtsigram

На відео видно особу, схожу на начальницю міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Наталію Вишневську, яка про щось сперечається із громадянами, які прийшли до неї. Коли один із них намагається підійти до чиновниці, вона закликає його не підходити до неї. Після цього вона дістає електрошокер і вмикає його, - пише molbuk.ua.

«Прийшовши подати заяву з усіма документами, нас принизили і обізвали неадекватами, викликали поліцію. Причина – оплата держмита в касі Ощадбанку в сумі 90 копійок замість 85 коп. У касі державного «Ощадбанку» суму округлили, згідно постанови від 1 листопада, про вилучення дрібних монет. Начальниця не чула про це, і коли ми, звичайно, виясняючи, доводили, що ми оплатили мито правильно, вона принесла шокер, і застосувала його до нас, ніби боячись, що її хтось буде чіпати», – повідомив автор відео.

У Південно-Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції України, якому підпорядковується Чернівецький РАЦС, висловили обурення через цей інцидент. За словами керівниці управління Вікторії Васильчук, наразі фігурантку скандального відеозапису Наталію Вишневську відсторонено від посадових обов’язків, а за цим фактом розпочато службове розслідування.

Керівниця РАЦСу повідомила, що постійно носить із собою електрошокер, особливо після випадку, коли торік у Черкасах громадяни важко поранили співробітницю РАЦСу.

Пізніше чиновниця пояснила свої дії: «Я попросила цього громадянина: «Просто не переходьте межу, не наближайтесь до мене». Це було хуліганство, це перешкоджання діяльності державної установи. Він проводив зйомку, знімав людей, які подавали також заяви. Його просили, щоб він не робив цього», – додала чиновниця.

Керівниця РАЦСу повідомила, що постійно носить із собою електрошокер, особливо після випадку, коли торік у Черкасах громадяни важко поранили співробітницю РАЦСу.

«Так, я постійно ношу з собою електрошокер. (…) Ми неодноразово, упродовж двох років просили керівництво управління юстиції, особисто пані Васильчук, забезпечити нас охороною. Хоча би кнопку охорони ми маємо мати! Тому що в нас в колективі працюють одні жінки», – сказала вона.

На запитання, чи вважає Вишневська, що носити електрошокер законно, вона дала відповідь:
«На мою думку, носити електрошокер - не заборонено. Але зрозумійте, електрошокер носять для того, щоб захистити себе. Я вважаю законним вимагати забезпечення безпеки на моєму робочому місці. Коли її не забезпечено, її забезпечувати повинна я. Я не вживала щодо цієї людини жодним чином електрошокер. Я просто попросила до мене не наближатися на небезпечну для мене відстань, оскільки я його боялася», – сказала посадовиця.

Наталія Вишневська наразі перебуває на своєму робочому місці, і продовжує виконувати службові повноваження. Про те, що її відсторонено від посади, каже, їй ніхто не повідомляв, а цю новину дізналась із ЗМІ.

Telegram Channel