Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Прем’єр Гончарук: «Високими зарплатами ми долаємо корупцію»

«Міністри – державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися».

Фото pravda.com.ua.

Прем’єр Гончарук: «Високими зарплатами ми долаємо корупцію»

Так він прокоментував інформацію про «винагороди» у сотні тисяч для міністрів

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук (на фото) вважає, що високі зарплати міністрам долають корупцію та спокусу зловживання службовим становищем.

«Прошу не спекулювати цифрами, а розбиратися до кінця. У деяких випадках міністри в грудні отримали з затримкою виплати за декілька місяців… Припинивши схематоз та зробивши міністрам білі високі зарплати, ми долаємо корупційну практику у владі.

Міністри – державні топ-менеджери, їхня робота має відповідно винагороджуватися та, безумовно, на них покладена велика відповідальність за результати їх роботи. Держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем…», – написав він у Facebook, інформує «Українська правда».

«Держслужбовці всіх рівнів мають отримувати гідну зарплату, щоб у них не було спокуси зловживати своїм службовим становищем…».

Пан Гончарук пообіцяв, що представники Кабміну невдовзі нададуть «деталізацію з поясненнями».

Нагадаємо, 14 січня Верховна Рада висунула вимогу Кабінету міністрів прозвітувати про нарахування великих премій окремим міністрам та розповісти про причини таких нарахувань.

Раніше повідомлялося, що керівники Мінкульту отримали «під ялинку» сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.  

Крім того, повідомлялося, що топ-менеджери «Нафтогазу» отримають премію у 700 мільйонів гривень.

Telegram Channel