Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Наші студенти колядками об’єднували Схід і Захід

Запалювали вогники Різдва

Іванна МАНЕЛЮК

Наші студенти колядками об’єднували Схід і Захід

Молодь із Української Академії Лідерства виступила з вертепом у Сєвєрєдонецьку, Авдіївці та Слов’янську

Під час Різдвяних свят найбільше люблю той момент, коли люди колядують від хати до хати, сповіщаючи вістку про народження Христа. У Західній Україні такі традиції давно стали звичними.

Можливість побувати з колядою на Сході отримали студенти Української Академії Лідерства. Це організація функціонує уже 5 років і має 7 осередків у різних регіонах. Тут навчається активна, небайдужа молодь віком від 16 до 20 літ. Упродовж 10 місяців кожен має можливість розвиватися емоційно, інтелектуально та фізично. Студенти намагаються бути у всьому патріотично свідомими, адже гасло академії: «Творимо себе – творимо Україну». І вони це активно роблять не лише у Харкові, Києві, Миколаєві, Полтаві, але й на Донбасі: у Сєвєрєдонецьку, Авдіївці та Слов’янську. Сподіваюся, що ми виконали важливу місію – запалили вогники у очах людей цих міст, розповіли їм більше про народження Христа. Цікавинкою коляд був сучасний вертеп, адаптований до нинішнього інформаційного середовища, з айфонами, соціальними мережами та блогерами.

Студенти намагаються бути у всьому патріотично свідомими, адже гасло академії: «Творимо себе – творимо Україну».

Ми побачили зовсім інше сприйняття Різдва та наших традицій, тому коли приїжджаєш із Західної України, то справді дивуєшся цьому, незважаючи, що це одна країна. Але поїздка на Схід розширила кругозір кожного, хто був до цього причетний, і нагадала знову і знову ‒ Схід і Захід разом!

Джерело: Іванна МАНЕЛЮК, студентка Української Академії Лідерства та Острозької академії


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel