Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Геращенко: «Прем’єр-міністр зізнався, що він не слуга народу, а слуга президента»

Ірина Геращенко: Президент і монобільшість, на жаль, поставили прем’єра, який не знає не тільки економіки, а й Конституції.

ЄС.

Геращенко: «Прем’єр-міністр зізнався, що він не слуга народу, а слуга президента»

Президент Зеленський, прем’єр-міністр Гончарук та монобільшість не знають Конституції, через це очільник уряду порушив всі передбачені норми і процедури для відставки з посади. Таку думку висловила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в інтерв’ю журналістам

Вона зауважила, що дивно що навіть сама монобільшість дозволяє уряду не приходити на годину запитань до уряду і це виправдовується керівництвом парламенту.

«За всі роки роботи парламенту не було жодної п’ятниці, ніколи, навіть в часи загострення ситуації на фронті, ні в найжахливіші кризи, політичні чи економічні, щоб уряд не прийшов і не поінформував парламент, а значить українське суспільство про те, що відбувається», – наголосила співголова фракції.

Ірина Геращенко підкреслила, що у депутатів було дуже багато запитань до уряду сьогодні. «Про ситуацію на фронті, де загинуло шестеро наших воїнів цього місяця попри те, що було домовлено в нормандському форматі, що до 31 грудня буде оголошено режим тиші», – зазначила вона.

«У нас в економіці просто катастрофа, а в цей час уряд втомився. Вони щодня зі своїми дружинами, сім’ями ведуть розборки, як можна прожити на кілька десятків тисяч гривень. Так ви у українців запитайте як можна прожити на 5-6 тисяч гривень. Вони собі зарплати за якісь успіхи пододавали. Вибачте, ми мали задати всі ці запитання».

Політик підкреслила: «У нас в економіці просто катастрофа, а в цей час уряд втомився. Вони щодня зі своїми дружинами, сім’ями ведуть розборки, як можна прожити на кілька десятків тисяч гривень. Так ви у українців запитайте як можна прожити на 5-6 тисяч гривень. Вони собі зарплати за якісь успіхи пододавали. Вибачте, ми мали задати всі ці запитання».

«Прийшов прем’єр-міністр, виступив із блазнівською заявою, що він слуга президента і він буде служити президентові. І коли президент прийме рішення «відрубати йому голову», тоді він поїде з парламенту як вершник без голови», – прокоментувала Ірина Геращенко виступ в парламенті прем’єра Гончарука.

«Ми цим взагалі здивовані. Ми бачимо, що президент і монобільшість, на жаль, поставили прем’єра, який не знає не тільки економіки, а й Конституції. Це дуже сумно», – сказала вона і наголосила, що до парламенту ніяких заяв прем’єр-міністра про відставку не надходило.

Водночас Ірина Геращенко зауважила –  в цій ситуації з’ясовується, що і Офіс президента не знає Конституції, розповсюджуючи офіційні повідомлення, ніби Зеленський розгляне заяву про відставку Гончарука.  «Президент не може розглядати заяву про відставку прем’єра, це може робити тільки парламент», – нагадала вимоги Конституції співголова фракції «Європейська Солідарність».

Відповідаючи на запитання, чи є заява про відставку прем’єра Гончарука підтвердженням автентичності записів розмов з його кабінету, Ірина Геращенко сказала: «Я взагалі не хочу брати участі в розборках павуків у консервній банці – хто, що говорив про президента, як вони один одного називають. Це їх особисті історії.

Вона також додала, що в контексті оприлюднення записів, зроблених у кабінеті очільника уряду, виникає питання щодо деградації всіх інституцій влади, в тому числі і силових структур.

Але нас цікавить, що відбувається в економіці, нас цікавить повага до Конституції. І в цьому контексті ми констатуємо, що, на жаль, уряд і прем’єр-міністр не знають Конституції», – зазначила вона.

Як приклад Ірина Геращенко навела відставку міністра розвитку громад та територій України Альони Бабак, яка також відбувається з грубим порушенням Конституції, бо рішення уряду про її звільнення не було і це рішення самовільно підписав прем’єр. Вона також додала, що в контексті оприлюднення записів, зроблених у кабінеті очільника уряду, виникає питання щодо деградації всіх інституцій влади, в тому числі і силових структур.

Джерело: ЄС.
Telegram Channel