Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Камінь-каширських учнів харчуватимуть до кінця лютого. Далі – вирішить тендер

Харчування школярів: не повторити помилок минулого

Фейсбук

Камінь-каширських учнів харчуватимуть до кінця лютого. Далі – вирішить тендер

На Камінь- Каширщині кожного навчального року другий семестр для батьків розпочинається із запитання: «А чи харчуватимуть дітей у школах?»

Виникає воно через прикрий досвід того, що у зв’язку із невчасним прийняттям бюджету, затяжними тендерними процедурами з настанням нового календарного року харчування учнів у чорнобильських районах, припинялося. 

Цьогоріч, як і у 2019-му, управління соціального захисту Камінь-Каширської райдержадміністрації сподівається, що таких казусів більше не буде. Адже бюджет прийнятий – тендер оголошений. Процедура стартувала ще 24 грудня 2019-го. Пропозиції подаватимуться до 24 січня 2020 року. Коли завершаться торги, достеменно сказати ще не можна, оскільки все залежатиме від того, хто та які пропозиції подасть, чи будуть витримані претендентами всі вимоги та ін.

Цього року очікувана вартість замовлення – 40 мільйонів гривень.

Цього року очікувана вартість замовлення – 40 мільйонів гривень. За розрахунками управління соцзахисту прохарчувати школярів Камінь-Каширщини за ці кошти можна буде з дотриманням фізіології на 30 відсотків. До речі, у сусідніх Маневицькому та Любешівському районах ці показники на тому ж рівні.

Тим часом у наших загальноосвітніх навчальних закладах та Вищому професійно-технічному училищі харчування не припинилося – із фірмою, яка організовувала послугу минулого року (ТОВ «АТОМСЕРВІС»), пролонгували договір. Як інформують в управлінні соціального захисту населення, продовжили договір на строк, достатній для проведення процедури закупівлі в обсязі, що не перевищує 20 відсотків суми (ціни), визначеної у договорі, укладеному в попередньому році. А це ще понад 7 мільйонів гривень. Таким чином харчуватимуть учнів Камінь-Каширщини майже до кінця лютого. А далі – відповідно до результатів тендеру.
Тетяна ПРИХОДЬКО.

Джерело: Тетяна ПРИХОДЬКО


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel