Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У Ковелі вирішували земельні проблеми учасників АТО

Люди не можуть приватизувати виділені ділянки.

СТС

У Ковелі вирішували земельні проблеми учасників АТО

Під головуванням депутата міської ради Анатолія Кислюка відбулося чергове засідання комісії з розподілу земельних ділянок між учасниками бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та членами сімей загиблих для передачі земельних ділянок безоплатно у власність

У ході роботи розглянуто понад 20 звернень. Задоволено 15 заяв про включення громадян до відповідних єдиних реєстрів учасників АТО по м. Ковелю і тих, хто проживає за межами міста, для отримання наділів для житлового будівництва.

Двох учасників бойових дій, сім'ї яких мають статус багатодітних, переведуть в позачерговий реєстр. Один громадянин відмовився від виділеного наділу. Комісія також вирішила надати ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд вдові загиблого.

 

Депутат міської ради поінформувала про проблеми кількох учасників АТО, які отримали дозволи на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у приватну власність для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд в районі вул. Зерова. Оскільки міськрайонне управління у Ковельському районі та м. Ковель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області надало довідки із звітності з кількісного обліку земель, що це заболочені площі, люди не можуть приватизувати виділені наділи.

Після обговорення питання доручили відділу земельних ресурсів підготувати проєкт рішення на сесію міської ради щодо затвердження документації з інвентаризації території по вул. Зерова, де визначено якісний стан земельних ділянок, їхні межі, розмір та склад угідь, та подати її до згаданого управління. Після цього громадянам необхідно повторно звернутись в міськрайонне управління у Ковельському районі та м. Ковель Головного управління Держгеокадастру у Волинській області за отриманням нових довідок.

Telegram Channel