Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Митрополит Михаїл празникував у Лемешеві (фото)

До вірян завітав високий гість.

Фото: Волинська обласна бібліотека для дітей

Митрополит Михаїл празникував у Лемешеві (фото)

Церковною відзнакою «За жертовність» архієрей нагородив жертводавця Ольгу Степанюк, кількох інших мирян – благословенними грамотами

У день ушанування преподобного Серафима Саровського, чудотворця, митрополит Луцький і Волинський Михаїл одвідав вірян у селі Лемешів Горохівського деканату з нагоди престольного празника, повідомляє Волинська єпархія ПЦУ.

У проповіді архієрей сказав: «Ми сьогодні вшановуємо святого. Якщо святий є для нас близьким, то ми пам’ятаєм його. Якщо християнин у день вшанування святого прийде його пошанувати, то це значить, що цей святий є для нього близьким другом. Друг – це людина, яка найбільш тобі уподібнена, близька по духу. Святі стають нашими друзями. Якщо дружити зі святими, то і ми самі стаємо святими. Тому так важливо вшановувати святих. Треба вшанувати тоді, коли день пам’яті. Не відкладати на потім.

Якщо дружити зі святими, то і ми самі стаємо святими.

Так само, як ми запрошені на якесь торжество. Ми вітаємо людину, бажаєм їй всього доброго, а опісля даруємо гроші чи подарунок. Але гарні слова – насамперед. І дуже негарно під час торжества гратись з телефоном, бо це неповага до людини. А потім виставити це у «Фейсбуці».

Так само ми приходимо до храму. Молитва має бути в храмі і живе спілкування з Богом. Бо з преподобними знаходимось у контакті. Треба цінувати кожну хвилину і кожну людину. Завтра такого не бути, а буде інше».

З високопреосвященним молились декан протоієрей Андрій Сидор, настоятель парафії протоієрей Андрій Суднік та інше духовенство цього благочиння.

Церковною відзнакою «За жертовність» архієрей нагородив жертводавця Ольгу Степанюк, кількох інших мирян – благословенними грамотами.

З усіма молився голова сільради Володимир Каменюк. Вихованці недільної школи привітали присутніх колядками.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel