Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Зеленський не прийняв відставки Гончарука і заявив: «Зарплати міністрів мають бути нормальними» (Відео)

Володимир Олександрович пробачив на людях Олексія Валерійовича...

Фото censor.net.ua.

Зеленський не прийняв відставки Гончарука і заявив: «Зарплати міністрів мають бути нормальними» (Відео)

Мовляв, не погодяться на зменшення – «прийдеться з ними прощатися»

Президент Володимир Зеленський пояснив прем’єр-міністру Олексію Гончаруку, які мають бути зарплати в міністрів і сказав, що доведеться прощатися з урядовцями, які хочуть більше. Про це свідчить відеозапис «зустрічі» президента з прем’єр-міністром, інформує «Українська правда».

 «Я хочу отримувати від вас і мати спільну думку з вами, з тими чи іншими міністрами, що отакі заробітні плати можуть бути сьогодні в Україні, в такій ситуації, в якій знаходиться наша економіка. Ось коли ви і ваш уряд піднімете цю економіку – можемо піднімати ці заробітні плати.

 «Ось коли ви і ваш уряд піднімете цю економіку – можемо піднімати ці заробітні плати».

І якщо хтось з міністрів і дійсно... і нам, на жаль, з вами буде складно прощатися з кимось з них через те, що вони не можуть працювати на ту чи іншу зарплату, яку ви запропонуєте їм, якщо навіть буде складно з ними прощатися – прийдеться прощатися. Ми не можемо собі сьогодні це дозволити…

Але ще раз кажу про заробітні плати, вони повинні бути нормальними, на які можна нормально жити, і відповідними їх (міністрів – ред.) статусу…

Я дуже вас прошу, щоби ви запропонували Офісу Президента і мені особисто нову концепцію заробітних плат всіх міністерств, всіх відомств, замміністрів та будь-яких інших державних компаній, очільників цих компаній, заступників цих компаній».

Олексій Гончарук подякував Президентові, сказав, що Володимир Зеленський чітко сформулював задачі, які треба виконати. Пообіцяв, що уряд їх розгляне і незабаром виконає.

Раніше повідомлялося, що керівники Мінкульту отримали «під ялинку» сотні тисяч зарплати. Зокрема, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський та його заступники задекларували сукупний розмір своєї грудневої зарплати на суму понад 2 мільйони гривень.

Крім того, повідомлялося, що топ-менеджери «Нафтобазу» отримають премію у 700 мільйонів гривень.

Telegram Channel