Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Нововолинську зростуть тарифи на воду

А містяни сподіваються, що вода буде більш якісна.

Цензор.НЕТ

У Нововолинську зростуть тарифи на воду

Таке рішення прийняли вчора на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради

На 46.3 відсотка від попередніх сум доведеться викладати нововолинцям вже з першого лютого нинішнього року. Якщо раніше плата за користування водопостачанням і водовідведенням становила 19.51 грн за один кубічний метр, то тепер – 28.55 грн. Як пояснив начальник відділу економіки виконавчого комітету Роман Подлевський, на зміну тарифів вплинули наступні чинники: збільшення витрат на заробітну плату у зв’язку з підвищенням рівня прожиткового мінімуму, зростання вартості матеріальних ресурсів, які використовує підприємство й найголовніше - фінансові витрати на сплату відсотків кредиту Світового банку та на його повернення. Нагадаємо, що КП «Нововолинськводоканал» отримав від Світового банку під державні гарантії кредит у сумі майже 6 млн євро для реконструкції водопроводу.

На зміну тарифів вплинули: збільшення витрат на заробітну плату у зв’язку з підвищенням рівня прожиткового мінімуму, зростання вартості матеріальних ресурсів, які використовує підприємство й найголовніше - фінансові витрати на сплату відсотків кредиту Світового банку та на його повернення.

Нововолинці мають надію, що найближчим часом внаслідок заміни старих іржавих труб на поліетиленові у їхніх квартирах буде більш якісна вода. Нові тарифи встановили на рік й надали право начальнику комунального підприємства Володимиру Озімчуку надалі їх коригувати. Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков на засіданні виконкому зауважив, що тарифи на воду в Нововолинську далеко не найвищі в області.

Джерело: Алла ЛІСОВА
Telegram Channel