Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В ОТГ на Волині поширюють фейкову газету

Про цю газету представники громади повідомили поліцію.

kopachivska-gromada.gov.ua

В ОТГ на Волині поширюють фейкову газету

У Рожищенському районі розповсюджується поліграфічна продукція із назвою «Копачівська громада»

На офіційному сайті ОТГ запевнили, що газета не має жодного стосунку до Копачівської сільської ради.

Опублікована в листівці інформація суб’єктивна, провокативна, така, що не відповідає дійсності, дискредитує Копачівську сільську раду.

В ОТГ нагадали, що статтею 8 Закону України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» визначено, що: «Органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації, крім випадків, передбачених законом».

«Опублікована в листівці інформація суб’єктивна, провокативна, така, що не відповідає дійсності, дискредитує Копачівську сільську раду, як орган місцевого самоврядування, створює соціальну напругу в громаді», – йдеться у повідомленні громади. 

Також зазначено, що надрукована листівка є анонімною, та порушує Закон України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні». На останній сторінці відсутні реєстраційні дані, які передбачені статтею 32 вищезгаданого закону.

 Про факт розповсюдження суб’єктивної та недостовірної інформації в незареєстрованих засобах масової інформації, що суперечать чинному законодавству повідомлено в поліцію.

В ОТГ наголосили, що на сьогодні, офіційним джерелом інформації про діяльність Копачівської об’єднаної територіальної громади є офіційний  веб-сайт.

Джерело: Офіційний сайт Копачівської ОТГ.
Telegram Channel