Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Волинські АТОвці збирають гроші на ремонт авто, яким їздять рятувати життя

Одна з картин, які виставив на аукціон, щоб заробити кошти, колишній атовець і митець Руслан Кашаюк

ФБ-сторінка Руслана Кашаюка

Волинські АТОвці збирають гроші на ремонт авто, яким їздять рятувати життя

Потрібно 7 тисяч гривень

Волинські атовці розпочали збір коштів на ремонт автомобіля, яким група швидкого реагування виїздить на виклики про спроби суїцидів до воїнів АТО/ООС. Нині автомобіль несправний. На ремонт потрібно 7 з половиною тисяч гривень, передає Суспільне.

Олена Звєрєва із двома ветеранами війни зустрілася із директоркою департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксаною Гобод - з’ясувати, чому бракує грошей на обслуговування автомобіля.

Атомобіль, яким група швидкого реагування виїздить до бійців АТО/ООС, аби запобігти суїцидам, потребує капітального ремонту, розповів Сергій Мартинюк. Він - волонтер групи швидкого реагування Центру допомоги учасникам АТО у Луцьку. Каже: допомагає, бо трьом людям, які є у штаті групи, неможливо охопити кількість звернень, що надходять цілодобово.

Волонтер групи швидкого реагування Сергій Мартинюк: «Проблема зараз у транспорті – це рульова і кожен водій знає, що якщо проблеми із рульовою, проблема стає некерованою. Це неабияка відповідальність: і встигнути, і безпека, а їхати треба досить швидко. Так само і повертатися.

Хто його знає, у якому стані наш побратим: його, наприклад, треба привезти у лікарню, а машина поломана.

Психологиня Олена Звєрєва каже: рік їздять цим автомобілем у віддалені райони області. Потрібно150 тисяч гривень на рік на бензин і його утримання. На технічне обслуговування авто грошей з бюджету області торік не передбачили.

Психологиня Олена Звєрєва: «Ми їздили на літній резині із запаскою не того діаметра. Ризикувати життям і здоров’ям бійців я не бачу сенсу, бо рятуючи одного, ми можемо загинути четверо».

Хто його знає, у якому стані наш побратим: його, наприклад, треба привезти у лікарню, а машина поломана.

Психологиня Олена Звєрєва із учасниками АТО, які їздять на виклики, зустрілися із директоркою департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксаною Гобод. Зі слів директорки, рішення про збільшення фінансування, якого б вистачило на розширення штату, ремонт і пальне для авто, - приймають депутати на сесії.

Директорка департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Гобод: «Якщо депутати обласної ради приймуть рішення збільшити фінансування, я, як структурний підрозділ ОДА підготую усі документи, щоб збільшити чисельність і максимально допомогти у роботі».

Начальник відділу соціально-психологічної допомоги обласного центру соцслужб для сім’ї, дітей і молоді Роман Грибовський: «Владі, насправді, байдуже. Для них війни уже немає і ветеранів уже немає. Хоча більше 250 викликів у нас було торік і щодень є виклик у цьому році, хлопці у тяжкому стані психологічному».

Щоб зібрати гроші на ремонт автомобіля, яким користуються в Центрі допомоги учасникам АТО, екс-боєць Руслан Кашаюк у соціальній мережі опублікував пост. Чоловік продаватиме власні картини. Цим хоче заробити на ремонт автівки.

Telegram Channel