Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Чому волинські вчителі реєструються на сертифікацію

Сертифікація - плюс 20% до зарплати вчителя.

ФОТО: Укрінформ

Чому волинські вчителі реєструються на сертифікацію

Подати заявки можна до 31-го січня. За результататми торішнього тестування 76 вчителів початкових класів з Волині можуть отримати на 20% більшу зарплату

Вже зареєструвалися 23 педагогів, вони мотивують одне одного, передає Волинь.Суспільне.

Вчителька початкових класів Ірина Волкова проводить урок у другокласників. Аби перевірити власні знання, вона торік пройшла сертифікацію. Нині мотивує інших.

«Важливо, щоб таку сертифікацію проходили командами зі школи, тоді буде це легше. Ми, навіть, і вдома збиралися і щось там читали, зареєструвалися у фейсбуці і ділилися матеріалами, які важливо проходити, щоб отримати, щоб підвищити свій кваліфікаційний рівень»., - розповідає пані Ірина.

Пройти сертифікацію мотивує і доплата до заробітної плати.

Отримала досвід і Наталія Сахнік. Через три роки планує знову спробувати свої сили.

«Кожен етап по-своєму був для нас хвилюючим, цікавим. Це ,по-перше,колосальна перевірка самої себе, по-друге варто рости, розвиватися», - каже Наталія Сахнік.

Пройти сертифікацію мотивує і доплата до заробітної плати, вважає вчителька початкових класів Оксана Словік:

«20 відсотків до нашого окладу теж суттєвий для нас бонус. Сучасне суспільство ставить дуже високі вимоги до вчителя і сертифікація довела, що компетентностями, які прописані в НУШ, ми дійсно ними володіємо. Це володіння українською мовою, це математична компетентність, адже на ЗНО були завдання з 8 класу, з української мови були завдання на ЗНО з 11 класу».

Завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень Алла Корнейко: «Цьогоріч випробування для учасників сертифікації розпочнуться із ЗНО, воно відбудеться 29 лютого. Результат буде впродовж 18 днів, приблизно 17-18 березня. Другим етапом буде самооцінювання, воно буде легше, ніж торік. Тут не передбачено електронного портфоліо. Цьогоріч учасники не будуть чекати аж кінця року, щоб дізнатися чи успішно вони пройшли тестування. На будь якому етапі учасник сертифікації може добровільно припинити участь у сертифікації».

За результататми торішнього тестування 76-ть вчителів початкових класів з Волині можуть отримати на 20% більшу зарплату, розповіла Алла Корнейко. За останні два дні на сертифікацію зареєструвалося 23 учасники.

Telegram Channel