Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Розслідування розстрілу майданівців... можуть довірити колишньому адвокату Якуковича

То вже б самого Яника призначили...

Фото: Ракурс

Розслідування розстрілу майданівців... можуть довірити колишньому адвокату Якуковича

Принаймні, у Державному бюро розслідувань вже заявили, що не бачать перешкод для такого призначення

У Державному бюро розслідувань заявили, що немає перешкод для призначення колишнього адвоката Віктора Януковича Олександра Бабікова відповідальним за справи Майдану.

Бабіков, за повідомленнями українських ЗМІ, працював у юридичній фірмі Aver Lex. Вона захищала екс-президента Віктора Януковича, повідомляє Gazeta.ua з посиланням на «Голос Америки».

Чутки про те, що Бабіков обійме цю посаду, підтвердила голова ДБР Ірина Венедиктова під час зустрічі 14 січня з родичами загиблих на Майдані.

Про його призначення офіційно ще не оголосили. Чутки про те, що Бабіков обійме цю посаду, підтвердила голова ДБР Ірина Венедиктова під час зустрічі 14 січня з родичами загиблих на Майдані.

«Ми вимагаємо відкритого, прозорого конкурсу, щоб була обрана людина, якій буде довіряти суспільство», - йдеться у прес-релізі ГО «Родина героїв Небесної сотні».

Адвокатка родин Небесної Сотні Євгенія Закревська заявила, що адвокат зв'язаний своєю позицією, яку він формував і обстоював.

«Якщо адвокат підозрюваного стає керівником слідчих, які розслідують цю справу, то це прямий конфлікт інтересів. Це очевидний знак, що слідства не буде», – сказала вона.

На сайті компанії Aver Lex у повідомленні про рішення Бабікова перейти на державну службу відзначається, що він спеціалізувався на захисті співробітників правоохоронних органів по корупційних справах та у справах, скоєних організованими злочинними групами.

У ДБР не бачать перешкод у тому, щоб адвокат Януковича займався аудитом справ Майдану. Глава ДБР Ірина Венедиктова заявила, що конкурсна комісія не виявила у Бабікова конфлікту інтересів. У разі рекомендації конкурсною комісією та за умови проходження спецперевірки він буде призначений.

«Я глибоко обурений такими призначеннями. Якщо Бабіков захищав інтереси Януковича, котрий розстріляв Небесну Сотню, то як можна зараз довірити йому захищати інтереси Майдану», - заявив член ГО «Родини Героїв Небесної сотні» Володимир Голоднюк, який втратив на Майдані 19-річного сина.

Він нагадав про обіцянку президента Володимира Зеленського прискорити розслідування.

«А натомість президент, втрутившись у суди, випустив екс-беркутівців, вбив у нас віру в правосуддя. Призначати адвоката Януковича відповідальним за розслідування розстрілів на Майдані - це плювок в обличчя тим, хто втратив своїх рідних. Це наруга над пам'яттю загиблих на Майдані», - сказав Голоднюк.

Telegram Channel