Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Гвардійці луцької військової частини занурилися в Йорданську воду (Фото)

Понад 20 військовослужбовців скупнулися у крижаній воді.

Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк

Гвардійці луцької військової частини занурилися в Йорданську воду (Фото)

На Водохреща Жидичин набуває особливого значення, бо щороку сотні волинян приїздять сюди, щоб очистити душу й тіло у крижаній воді річки Стир

Третій рік поспіль до традиційного водохрещенського купання долучаються військовослужбовці військової частини 1141 Нацгвардії України. Щоразу кількість бажаючи зростає. Цього разу зануритися у воду зголосилися понад двадцять гвардійців.

 

 Жидичин - чи не єдине місце на Волині, де духовне дійство з освячення води майстерно поєднали з народними звичаями. Спочатку, як годиться, у Свято-Миколаївському монастирі відбулося святкове богослужіння, після якого духівники разом з настоятелем монастиря ігуменом Костянтином освятили воду. Потому усі бажаючі набирали освячену воду, а відчайдухи рушили до річки.

Цього разу зануритися у воду зголосилися понад двадцять гвардійців.

Для солдата Олександра Міткова водохрещенське купання вже стало доброю традицією. Зізнається, вперше занурився з цікавості, тепер це уже традиція, пов’язана з очищенням душі та тіла.

«Зможу я чи ні? Як це – занурюватися у крижану воду? Саме такі питання виникали, коли я вперше вирішив пірнути у води Дунаю (сам хлопець приїхав служити до Луцька з Одещини). Коли вийшов з води, немов став інший. Всі проблеми і негаразди змило водою. З того часу вирішив щорічно на Водохреще занурюватися у воду», - розповів Олександр Мітков.

З натовпу гвардійців сьогодні виділяється Станіслав Гордієнко. Він помітно нервує, адже пірнати у воду вирішив вперше. До цього ретельно вивчив рекомендації професіоналів, адже за освітою сам медик і знає, що зі здоров’ям жартувати не слід.

«Багато чув від хлопців схвальних відгуків після занурення і сам вирішив випробувати себе. Але водночас розумів, що просто увійти у холодну воду не можна. Організм потрібно готувати, загартовувати. Контрастний душ для мене став уже нормою. А перед самим зануренням варто порухатися, розігрітися фізичними вправами», - ділиться рекомендаціями гвардієць.

«Відчуття неймовірні! Спочатку відчуваєш прохолоду але коли виходиш з води – тіло огортає неймовірне тепло. Від цього зігрівається і душа, стає спокійно і радісно», - ділиться враженнями Станіслав Гордієнко уже після занурення.

 

 Після святкування Водохреща у Жидичині з відчуттям радості та Божої благодаті поверталися луцькі гвардійці до військової частини.

Джерело: Військова частина 1141 Національної гвардії України м. Луцьк
Telegram Channel