Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Головою Горохівської районної організації працівників освіти і науки вп’яте обрано Євгенію Карп’як

Під час XXI-ої звітно-вибороної конференції районної організації профспілки працівників освіти та науки.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Головою Горохівської районної організації працівників освіти і науки вп’яте обрано Євгенію Карп’як

На XXI-у звітно-виборну конференцію районної організації Профспілки працівників освіти і науки 57 первинних організацій делегували 74 представники. Двадцять років поспіль у це чимале товариство 2352 профспілчан об’єднує Євгенія Карп’як. Лідерка еліти району цьогоріч звітувала про свою роботу вчетверте

У форумі взяли участь голова Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський, начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Віктор Білик, начальник гуманітарного відділу Городищенської об’єднаної громади Тетяна Міндюк.  Зі слів пані Тетяни, об’єднуючись минулоріч в ОТГ із Городищенською сільською радою, працівники загальноосвітніх закладів і дитячих садочків Михлинської, Бережанківської і Угринівської сільських рад вирішили залишитися в профспілці освітян Горохівщини, настільки  високо цінують лідерські якості Євгенії Карп’як.

 Звіт лідерки про роботу за п’ять минулих років тривав чи не годину, але вмістив у собі далеко не весь перелік зробленого. Йшлося про  соціально-економічний  захист прав членів профспілки,  удосконалення систем морального і матеріального заохочення, фінансово-господарську діяльність в умовах війни на Донбасі, політичної й економічної нестабільності, реформування галузі освіти.  В АТО Горохівщина втратила 11 воїнів. Їх світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

В АТО Горохівщина втратила 11 воїнів. Їх світлу пам’ять вшанували хвилиною мовчання.

Лейтмотивом виступу Євгенії Карп’як було її переконання, що звітно-виборна конференція – це не лише підбиття підсумків, а подія в профспілковому житті, учасники якого повинні відповісти на запитання: «Чи все зроблено вірно, достатньо, вчасно?» Мовляв, майбутнє – це минуле з поправкою на минуле. 

Не секрет, що профспілковий рух в Україні нині переживає випробування на єдність, потрібність, тому освітяни Горохівщини консолідують зі своїм девізом: «Якщо ми єдині, то – непереможні».  

Під час XXI-ої звітно-вибороної конференції районної організації профспілки працівників освіти та науки.
Під час XXI-ої звітно-вибороної конференції районної організації профспілки працівників освіти та науки.

 Євгенія Карп’як завершила свій виступ словами вдячності за соціальний діалог голові обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Василеві Грановському, голові районної ради Тарасові Щерблюку, в.о.голови райдержадміністрації Андрієві Розтоці, заступнику голови районної ради Віталієві Клембі, завідувачу відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Вікторові Білику, депутатам районної ради, голові Городищенської ОТГ Світлані Соколюк і начальнику гуманітарного відділу цієї громади Тетяні Міндюк, усім однодумцям.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 Фінансову потужність  організації засвідчив звіт голови ревізійної комісії, головного спеціаліста відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Тетяни Ничипорук. У бюджет профорганізації надійшло 4983078 гривень членських внесків. Ці кошти  скеровувалися, зокрема,  на участь у фестивалях і конкурсах,  відрядження відомого народного аматорського колективу «Освітянка» (91417 грн), екскурсії (91421 грн), матеріальну допомогу (756395 грн), оздоровлення дорослих і дітей (884498), санаторно-курортне лікування (236567 грн), придбання тонометрів, медикаментів (29893 грн), новорічні подарунки (795288 грн), відвідування концертів, вистав (95970 грн)…

Під час обговорення звітів учасники конференції підкреслили, що профспілка є невід’ємною від навчально-виховного процесу.

Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.
Фото Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

 На XXI звітно-виборній конференції присутні  оплесками підтримали єдину кандидатуру Євгенії Карп’як на високий пост профспілкового лідера,  одноголосно проголосували за це рішення й щиро привітали її.  Потому вибрали президію профспілки, ревізійну комісію, делегатів на XXI  обласну звітно-виборну конференцію, а  Євгенію Карп’як і Лілію Органісту делегували представниками до складу обласної профспілки.

Із Новорічно-Різдвяними святами колег вітали співучі освітяни Володимир Онищук, Ігор Касько, Олександр Шепшелей.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel