Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Підприємців Нововолинська привчають до порядку

Якби на такий товар не було б покупців, то й не продавали би на асфальті

Фото ілюстративне

Підприємців Нововолинська привчають до порядку

Хочуть побороти торгівлю «з землі»

Сьогодні зранку у фойє Нововолинської міської ради зібралося чимало людей. Більшість з них – це підприємці, які торгують на риночку «Стадіон «Шахтар», що в центрі міста. Вони прийшли на прийом до міського голови Віктора Сапожнікова, аби поскаржитися, що їм забороняють працювати за межами ринку.

Ще тиждень тому правоохоронці почали проводити відповідні рейди, мета яких ліквідувати стихійні місця продажу сільгосппродукції. Селяни її розкладали та реалізовувати не лише поза визначеним місцем, відведеними для продажу, а й з обох боків тротуару проспекту Перемоги. Це - не тільки несе небезпеку для здоров»я покупців, які придбавали «з землі» молоко, яйця, сметану та інші харчі, а й створює незручності для пішоходів, особливо тих, хто рухається з дитячими візочками.

Патрульні попереджають продавців про заборону продажу поза ринком і відправляють усіх на торгові ряди.

Патрульні попереджають продавців про заборону продажу поза ринком і відправляють усіх на торгові ряди. 

На думку працівників поліції, ситуація ускладнилася через відсутність муніципальної поліції, яка мала б контролювати торгівлю в недозволених місцях, та через недостатність кадрів у місцевому відділенні поліції.

Однак сьогодні зрозуміло всім: торгівля має відбуватися цивілізовано - у спеціально відведених місцях на ринку, де є прилавки, лавочки та навіс, тим більше, що таких вистачає. Навряд чи стане міський голова на бік обурених. Адже його завдання – забезпечувати порядок у місті, захищати інтереси всіх мешканців, а не лише підприємців.

Роксолана Вишневич.

Telegram Channel