Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Камінь-Каширщині 68 дітей позбавлені рідного материнського тепла

Такій малечі потрібна особлива увага.

Камінь-Каширська райдержадміністрація

На Камінь-Каширщині 68 дітей позбавлені рідного материнського тепла

Про підсумки роботи, спрямованої на захист прав та інтересів дітей, йшлося сьогодні на апаратній нараді в першого заступника голови Камінь-Каширської райдержадміністрації Олександра Михаліка

Відповідну інформацію озвучила виконувачка обов’язків начальника служби у справах дітей райдержадміністрації Тетяна Голубчук.За словами Тетяни Петрівни, на первинному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 42 дитини проживають у сім’ях опікунів, піклувальників, 11 – перебувають в інтернатних закладах, 14 – в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. На території району проживають 38 усиновлених дітей.

 На даний час у районі функціонують 1 будинок сімейного типу та 9 прийомних сімей, де виховують 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

– На даний час у районі функціонують 1 будинок сімейного типу та 9 прийомних сімей, де виховують 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Ці сім’ї перебувають під соціальним супроводженням районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, – додала Тетяна Голубчук. – Працівники служби у справах дітей постійно здійснюють контроль за діяльністю опікунів і піклувальників. Особлива увага приділяється також оздоровленню, захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, виділено грошову компенсацію для отримання житлового приміщення для 1 дитини-сироти. Разом з тим, на постійному контролі – питання забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей, які опинились в складних життєвих обставинах.

Джерело: Камінь-Каширська райдержадміністрація
Telegram Channel