Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинянина вбив правець

Чоловік звернувся до медиків на 10 день після отримання травми

Фото з відкритих джерел

Волинянина вбив правець

У випадку травмування рану необхідно добре промити мильним розчином та  без зволікань звернутись за медичною допомогою

Волинський обласний лабораторний центр МОЗ повідомив, що 43-річний мешканець Локачинського району, котрий перебував на лікуванні з діагнозом «правець», помер від ускладнень цього захворювання. Причиною трагедії стало інфікування відмороженої ступні та пізнє звернення за медичною допомогою, повідомляє лабораторний центр.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я у світі щорічно від правця гине понад 160 тис. людей. Навіть при застосуванні найсучасніших методів лікування у розвинених країнах помирає 30-60%  госпіталізованих хворих з таким діагнозом.

Як правило, тільки сильне поранення або відкрита рана на тілі можуть послужити сигналом для хворого звернутися до лікаря. Зі звичайними порізами чи з саднами мало хто звертається за медичною допомогою.

Причиною трагедії стало інфікування відмороженої ступні та пізнє звернення за медичною допомогою, повідомляє лабораторний центр.

Як правило, тільки сильне поранення або відкрита рана на тілі можуть послужити сигналом для хворого звернутися до лікаря. Зі звичайними порізами чи з саднами мало хто звертається за медичною допомогою. Тому і ризик захворювань вищий серед тих, хто отримує невеликі ранки та порізи. Особливо це стосується дітей, які є дуже активними та часто піддаються травмуванню. В дорослому віці особливо ризикують ті особи, у яких травматичний вид занять: працівники сільського господарства, деревообробних та промислових підприємств, інші. В групі ризику знаходяться усі вікові групи, котрі не отримали своєчасну вакцинацію та ревакцинацію.

У випадку травмування рану необхідно добре промити мильним розчином та  без зволікань звернутись за медичною допомогою! Обов’язково уточнити свій вакцинальний статус, щоб отримати належну медичну допомогу.

Перше щеплення від правця проводиться в 2-місячному віці, друге в 4 місяці, третє в пів року. У 18 місяців проводиться ревакцинація. Потім ще в 6 та 16 років. Надалі кожні 10 років необхідно повторно проводити ревакцинацію, щоб отримати стійкий імунітет до небезпечної хвороби.

Telegram Channel