Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Львівські шахтарі знову протестують. Волинські покладають надії на Прем’єр - міністра

Вугільники вимагають погасити борг із зарплати, починаючи із серпня минулого року

Патрульна поліція

Львівські шахтарі знову протестують. Волинські покладають надії на Прем’єр - міністра

Затяжний конфлікт

Сьогодні гірники ДП «Львіввугілля» перекрили рух транспорту на трасі міжнародного значення Львів – Рава – Руська. Акція протесту розпочалася о 10 годині ранку біля села Воля-Висоцька Жовківського району. Близько п’ятдесяти гірників рухалися по пішохідному переході й транспорт пропускали кожні десять хвилин. Такі дії, за словами профспілкових активістів, - це частина протестної кампанії, спрямованої на вирішення владою питання виплати зарплатної заборгованості перед працівниками ДП «Львіввугілля» за три місяці.

Окрім того, протест червоноградських шахтарів також має на меті підтримати чотирьох голів незалежних профспілок підприємств ДП «Львіввугілля», які голодують вже три дні. У Львівській облдержадміністрації вони вимагають погасити борг із зарплати, починаючи із серпня минулого року, який становить майже 290 мільйонів гривень.

Не в кращій ситуації перебувають і нововолинські гірники. Їм не виплачено зароблене за листопад , грудень, й два відсотки ще залишилося від жовтня минулого року. Загальна сума боргу становить майже сорок мільйонів гривень.

Під часофіційного візиту в Нововолинськ голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко пообіцяв організувати зустріч з міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем, а в разі відсутності необхідних домовленостей - з Прем’єр - міністром Олексієм Гончаруком та Президентом Володимиром Зеленським.

Чи довго чекати цих грошей? Гірники сподіваються, що найближчим часом вдасться ситуацію «розрулити».

Під час свого офіційного візиту в Нововолинськ голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко, зустрічаючись з керівниками та головами профспілкових організацій ДП «Волиньвугілля» та «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», пообіцяв організувати зустріч з міністром енергетики та захисту довкілля Олексієм Оржелем, а в разі відсутності необхідних домовленостей - з Прем’єр - міністром Олексієм Гончаруком та Президентом Володимиром Зеленським.

Проблемні питання вугільної галузі загалом, і волинських шахт зокрема, з високопосадовцями мають обговорити представники ініціативної групи, до якої увійдуть керівники шахт, профспілкові лідери та Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Алла Лісова.

Telegram Channel