Курси НБУ $ 39.57 € 42.16
Депутати «Євросолідарності» прийшли до ДБР, щоб не допустити призначення адвоката Януковича (ДОПОВНЕНО)

Волинь-нова

Депутати «Євросолідарності» прийшли до ДБР, щоб не допустити призначення адвоката Януковича (ДОПОВНЕНО)

Народні депутати з фракції «Європейська Солідарність» сьогодні прийшли до Державного бюро розслідувань, щоб заявити керівництву ДБР про неприпустимість призначення першим заступником ДБР адвоката Януковича Олександра Бабікова, а також про неприпустимість політичних переслідувань, які були ініційовані екс-директором ДБР Романом Трубою за наказом Офісу президента

Про це депутати повідомили журналістам біля офісу ДБР.

«Відбувається активізація Антимайдану, загроза реваншу, яка зокрема полягає в тому, що на посаду першого заступника керівника ДБР призначено пана Бабікова, який є адвокатом Януковича і відповідно має явний конфлікт інтересів. Ми прийшли до пані Венедіктової (керівник ДБР – РЕД.), використовуючи законне право народних депутатів на невідкладний прийом, для того, щоб поставити питання щодо неприпустимості перебування цієї особи на посаді»,- сказав Ростислав Павленко.

«Також ми хочемо обговорити питання щодо проведення конкурсу на заміщення директора ДБР. Має бути через конкурс обрано людину, яка матиме довіру українців, активістів, яка забезпечить всебічне розслідування цих резонансних справ», – додав депутат. 

Відбувається активізація Антимайдану, загроза реваншу, яка зокрема полягає в тому, що на посаду першого заступника керівника ДБР призначено пана Бабікова, який є адвокатом Януковича і відповідно має явний конфлікт інтересів.

«Ми сюди прийшли не просто за власним бажанням, хоча бачимо що відбувається останнім часом в країні. Ми тут на прохання родин Небесної Сотні. Вчора також на їхнє прохання була зустріч. Вони обурені призначенням пана Бабікова – адвоката Януковича – першим заступником голови ДБР. Обурені не випадково, адже ми бачимо що відбувається процес відповідно до якого хочуть довести, що Майдан це була не Революція гідності, а державний переворот. І відповідно російська анексія була виправдана. І всі проросійські сили зараз, на жаль, з певною підтримкою наших деяких державних посадовців, реалізовують цей сценарій», – зауважив Микола Княжицький.

 

 Представники «Європейської Солідарності» принесли з собою GPS-навігатор, який планують подарувати керівництву ДБР для того, щоб нагадати, що юридично правоохоронний орган знаходиться в Шевченківському районі Києва і, відповідно, всі слухання щодо ініційованих ДБР справ мають відбуватися в Шевченківському, а не скандальному Печерському суді.

Представники «Європейської Солідарності» принесли з собою GPS-навігатор, який планують подарувати керівництву ДБР для того, щоб нагадати, що юридично правоохоронний орган знаходиться в Шевченківському районі Києва.

«Ми вирішили отакий простий прилад, для того, щоб Державне бюро розслідувань нарешті могло відповісти хоча би на одне просте питання адвоката Голованя (запит щодо офіційної адреси ДБР – ред.), GPS-навігатор можемо подарувати керівництву ДБР. Нехай користуються. Насправді нам не до жартів. Ця установа сьогодні абсолютно випадає з юридичного поля і втрачає чим далі, тим більшу довіру», – сказав депутат Володимир Ар’єв.

«Вони ще намагаються звинувачувати, зокрема, канадський королівський інститут експертиз в тому, що вони не дають правдивих даних. ДБР сумнівається в правдивості експертизи плівок з голосом Романа Труби, який був встановлений експертами провідного канадського експертного інституту. При цьому вони говорять, що потрібно направляти в український інститут судових експертиз. Про який Роман Труба, власне, на цих плівках і говорить, що вони дадуть будь-який висновок, який буде потрібен», – нагадав Володимир Ар’єв.

Народний депутат наголосив, що парламент восьмого скликання створив ДБР як незалежний правоохоронний орган, а його зараз використовують задля політичних переслідувань опозиції.

Парламентар підкреслив, що повернення до влади представників режиму Януковича є неприпустимим для суспільства.

Парламентар підкреслив, що повернення до влади представників режиму Януковича є неприпустимим для суспільства.

«Подарунок цього навігатора, щоб вони нарешті знайшли себе, він може бути символічним, але суспільство має зараз дати набагато жорсткішу відповідь спробам перетворити в орган репресій проти опозиції і в інструмент реваншу Януковича і його людей, які зараз через владу Зеленського повертаються на свої місця», – наголосив представник «Європейської Солідарності».

ДЕПУТАТІВ ЗАБЛОКУВАЛИ

Навіть за часів Януковича опозиційні депутати могли заходити у приміщення силових органів, а тепер ДБР незаконно блокує вхід депутатів. Про це заявив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов, який разом із колегами прийшов до керівництва ДБР, щоб передати вимоги родин Героїв Небесної Сотні.

Навіть за часів Януковича опозиційні депутати могли заходити у приміщення силових органів, а тепер ДБР незаконно блокує вхід депутатів.

«Народні депутати від «Європейської Солідарності» прийшли до ДБР, а воно заблоковано. Представники поліції, які його охороняють, не представляються і не відповідають на будь-які запитання народних депутатів всупереч закону України і всупереч Конституції України не допускають до ДБР. Телефон пана Разумкова зараз перестав відповідати, телефон пані Венедиктової не відповідає. Навіть за часів Януковича опозиційні депутати прийшли до Захарченка з вимогою його відставки – і вони були допущені. Сьогодні, як ви бачите, ситуація ще гірша, тому що народних депутатів в супереч Конституції, в супереч закону не допускають до Бюро розслідувань», – наголосив Герасимов.

«Ми викликали реформовану поліцію, півгодини вже пройшло, на жаль, реформована поліція досі не приїхала. І це в центрі Києва, в центрі української столиці. Сподіваємося, що все ж таки здоровий глузд переможе і вони виконають закон і допустять народних депутатів до ДБР, для того, аби ми передали вимоги родин Героїв Небесної Сотні  до керівництва ДБР», – зазначив Герасимов.      

 

 

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel