Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 Під час Різдвяної благодійної акції було зібрано понад 73 тисячі гривень

Волинь-нова

Під час Різдвяної благодійної акції було зібрано понад 73 тисячі гривень

У нижньому приділі храму Святого пророка Іллі міста Каменя-Каширського відбулася передача зібраних під час Різдвяної благодійної акції пожертв для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тих котрі потрапили в тяжкі життєві обставини, а також для діток наших Захисників, які віддали Свої життя за цілісність України

73900 гривень було зібрано завдяки милосердю небайдужих людей, з цієї суми 25200 гривень безпосередньо на Сьомому Різдвяному Благодійному концерті, решту коштів пожертвували парафіяни православних храмів Камінь-Каширського благочиння УПЦ (МП) та благодійники.

Кошти були передані дітям, які проживають на парафіях Камінь-Каширського благочиння. Допомогу отримали  діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та ті, котрі опинилися в тяжких життєвих обставинах. Настоятелями парафій Камінь-Каширського благочиння таких дітлахів було представлено 25 осіб. Не лишилися без уваги та підтримки 4 неповнолітніх дітей загиблих в зоні АТО Воїнів-Героїв Миколи Королька та Дмитра Герасимика. 12900 грн. було передано на 26-ий Благодійний концерт, що був організований Волинською єпархією УПЦ та недавно проведений у місті Луцьку. Решту коштів було передано для підтримки сім’ї колишнього клірика Камінь-Каширського благочиння – нині спочилого настоятеля Свято-Успенського храму села Щитинь Любешівського благочиння протоієрея Іоанна Свередюка та 3-ох матінок-вдів, чоловіки-священники котрих відійшли у Вічність.

Настоятелями парафій Камінь-Каширського благочиння таких дітлахів було представлено 25 осіб.

Дітям, які через певні причини не змогли прибути для отримання коштів до Свято-Іллінського храму, передадуть допомогу місцеві настоятелі православних парафій. Варто зауважити, що передаючи допомогу, ніхто не ділив сиріт по релігійному принципі, всім, хто потребував цих коштів, вони були передані, не залежно від конфесійної приналежності.

Відповідальними за отримання коштів є настоятелі парафій, на території котрих проживають сироти. Якщо хтось через певні причини не отримав даної допомоги, прохання звертатись до місцевих священиків Української Православної Церкви, які звершують своє служіння в даних поселеннях, де проживають обездолені дітлахи.

Джерело: Камінь-Каширське благочиння
Telegram Channel