Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
«Європейська солідарність» подасть до суду на ДБР за брехню

В ДБР не відповідав жоден телефон!

ЄС.

«Європейська солідарність» подасть до суду на ДБР за брехню

Народні депутати з фракції «Європейської Солідарності» написали заяву про вчинення злочину Державним бюро розслідування через недопуск парламентарів до приміщення ДБР, а також подадуть до суду через розміщення на офіційному сайті ДБР недостовірної інформації про начебто спроби депутатами здійснити незаконне втручання у роботу державних органів. Поліція діалогу, присутня в холі Державного бюро розслідувань, не зафіксувала порушень з боку депутатів

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко в коментарі журналістам.

«Не пускати народних депутатів, принижувати Героїв Небесної Сотні і їхню пам’ять, а тепер ще й вішати неправдиву інформацію – це велика ганьба», – наголосила співголова фракції.

Ми будемо звертатися до всіх ЗМІ надати нам відео сьогоднішнього ранку, для того, аби в суді довести, що ніякого вдирання тут не було, що це була проста вимога виконувати законодавство і Конституцію України.

Ірина Геращенко звернулась до представників поліції діалогу, які весь цей час перебували в приміщенні ДБР, із запитаннями – чи вдирався хтось з депутатів до приміщення ДБР, чи всі стояли і лише просили виконати норми законів. Поліцейські підтвердили, що жодних фактів порушення громадського порядку не було.  

«Тепер ми змушені подати до суду щодо неправдивої інформації, яка розміщена на офіційному сайті ДБР. Ми будемо звертатися до всіх ЗМІ надати нам відео сьогоднішнього ранку, для того, аби в суді довести, що ніякого вдирання тут не було, що це була проста вимога виконувати законодавство і Конституцію України. І звичайно це відео, яке сьогодні знімали і прихильники, і люди, які по-іншому ставляться до присутніх тут народних депутатів, будуть безцінними свідченнями  того, що тут відбувалося», – підкреслила Геращенко.

«А всім платникам податків, українцям, я хочу сказати наступне: протягом всього ранку ми всі телефонували по всім можливим номерам, які є на сайті ДБР. І жоден телефон не відповів. Там не було ні діалогу, ні монологу, нічого, просто ніхто не брав слухавку. Хоча всі ми з вами з наших податків оплачуємо це прекрасну будівлю ДБР. Відповідати на телефон – це їхня робота.

А всім платникам податків, українцям, я хочу сказати наступне: протягом всього ранку ми всі телефонували по всім можливим номерам, які є на сайті ДБР. І жоден телефон не відповів. Там не було ні діалогу, ні монологу, нічого, просто ніхто не брав слухавку.

За 5 годин, які ми тут стоїмо, до нас до 15 хвилин вийшов якійсь хлопчик, який познімав нас камерою, і якийсь пан із красивою шкіряною папкою зачитав, що це є установа державна, режимна. Власне, це весь контакт, який сьогодні відбувся, народних депутатів України з відповідною структурою», – зазначила вона.

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов теж наголосив, що жодних порушень правопорядку з боку парламентарів здійснено не було.

«Це в стилі нинішньої влади – грубо порушити закон, а звинуватити інших. Хочу підкреслити, що щойно журналісти звернулися до представників поліції, які весь цей час знаходяться тут, і вони підтвердили офіційно, що жодних спроб вдертися в приміщення ДБР чи жодних порушень громадського порядку в холі не було», – сказав він.

 

Джерело: ЄС.
Telegram Channel