Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленський назвав Гончарука гарною машиною, яка не наїздила пробігу для заміни

Глава держави запевнив, що посадовець одразу піде, як втомиться

president.gov.ua

Зеленський назвав Гончарука гарною машиною, яка не наїздила пробігу для заміни

Очільник країни вважає, що прем'єру потрібен час, щоб показати результат

Президент Володимир Зеленський вважає, що він залишив прем'єра Олексія Гончарука тому, що він потрібна країні, нинішньому часові, людина. І порівняв його з машиною. Втім, гарною машиною. Про це Зеленський сказав вінтерв'ю ізраїльському «9 каналу», передає Дзеркало тижня з посиланням на Українську правду. 

«»Як хороша машина. Він - хороша машина. Він не наїздив ще ту кількість кілометрів, після якого ви міняєте автомобіль. І це не тому що я його зараз порівнюю з річчю. Це просто алегорія...», - сказав Зеленський.

«»Як хороша машина. Він - хороша машина. Він не наїздив ще ту кількість кілометрів, після якого ви міняєте автомобіль. І це не тому що я його зараз порівнюю з річчю. Це просто алегорія. Молода, як мені здається, дуже потрібна цій країні, цьому часу людина. І речі, які ми обговорили, нюанси, він повинен їх змінити. Він втомиться - він піде. Він не впорається - він звільнить це крісло. Це справедливо. Але ще трішечки потрібно йому часу, щоб показати результат,»- сказав Зеленський.

 За словами президента, у Гончарука «ще є запал», оскільки на посаді він лише п'ятий місяць.

Раніше в соціальних мережах з'явилвся аудіозапис, в якому голоси надзвичайно схожі на голоси прем'єра Олексія Гончарука, заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової і міністра фінансів Оксани Маркарової. Під час розмови сторони обговорюють курс долара в Україні та економічні питання перед зустріччю з президентом Володимиром Зеленським. Джерела DT.UA припускають, що це перша з 14 частин запису.

Зокрема чути, як глава Кабміну Олексій Гончарук говорить про те, що він (і президент) погано розбирається в економіці. При цьому він очолює орган виконавчої влади, який займається економічною політикою і управляє об'єктами державної власності.

Після цього виник прецедент із заявою про відставку прем'єр-міністра, яку він подав безпосередньо президентові, оминаючи Верховну Раду, що незаконно. Однак президент «залишив його», як сказав в інтерв'ю.

Telegram Channel