Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Маневичанка – єдина дівчинка з-поміж двох сотень футболістів Чемпіонату

І батьки, й дідусь з бабусею захоплення Ангеліни підтримують й радіють за неї.

Фото Юлії Музики

Маневичанка – єдина дівчинка з-поміж двох сотень футболістів Чемпіонату

Тринадцятирічна Ангеліна Ліщук із Нової Руди, граючи у складі ФК «Городок», стала єдиною дівчинкою-учасницею районних футбольних баталій й отримала звання «Родзинка Чемпіонату Маневицького району з футболу–2019»

Восьмикласниця Ангеліна і дня не проводить, не копнувши м’яча. Вже чотири роки вона є вихованкою Маневицької ДЮСШ, учасницею дівчачої футбольної команди тренера Надії Шпак й шкільного футбольного гуртка, який веде вчитель фізкультури Віктор Сахарчук. А щоб і під час літніх канікул тренуватися, дівчинка вирішила піти грати в Чемпіонаті.

– Я ціле минуле літо їздила з дідусем Адамом Прохоровичем уболівати за футбольну команду «Городок». А цього року мій тренер Володимир Романік якось жартома сказав: «Ангеліно, а може й ти будеш з нами грати?» На що дідусь відразу ж відповів: «Ну а чому б і ні!!!» – розповідає юна футболістка.

Вона зауважує, що їй комфортно на футбольному полі із хлопцями, вони її поважають й ніколи не ображають.

– Коли грали на виїзді в інших селах, всі вболівальники дуже дивувалися, що в команді є дівчина. А коли до нас приїжджали футболісти, часто чула від них: «Якщо вона нам гол заб’є – додому не поїдемо, а підемо пішки…» , – усміхаючись, каже спортсменка.

Ангеліна Ліщук за футбольні досягнення має 28 медалей і 7 кубків. Зокрема, минулоріч її колекція нагород поповнилася відзнаками в номінаціях «Кращий гравець» («Любарт», Луцьк) та «Кращий бомбардир» («Кубок Ангелів», Івано-Франківськ), а у 2018-му її було визнано кращим нападником дівочого футзального турніру в смт Андріївка Харківської області та футзального турніру до Дня святого Миколая в Маневичах.

І батьки, й дідусь з бабусею захоплення Ангеліни підтримують й радіють за неї. Мама, Марія Адамівна, теж змалку обожнювала спорт, особливо футбол і теніс, та якось не було змоги в цьому плані розвиватися. А зараз вона дуже тішиться успіхам доньки, а точніше навіть сказати – доньок, бо в них у сім'ї дві юних футболісточки. Молодша сестра, п’ятикласниця Юля, теж тренується в Маневицькій ДЮСШ.

І батьки, й дідусь з бабусею захоплення Ангеліни підтримують й радіють за неї.

– Ангеліна дуже самостійна й хороший організатор. Влітку пообдзвонює друзів, й усі разом – і хлопці, і дівчата, – ганяють у футбол, – розповідає Марія Адамівна. – Якщо гурт дітей малуватий, то воротарем призначає свого молодшого братика – п’ятирічного Миколку, якому теж до вподоби футбол.

А на змагання в різні міста України юна футболістка вирушає зазвичай зі своїм дідусем, який її мотоциклом щораз возить на тренування та матчі в Городок. Якщо від свого тата Ангеліна часом і може почути, що «футбол – не дівчача справа», то Адам Прохорович так не вважає, і всіляко підтримує внучку. Та й не тільки її, а всю футбольну команду, для якої і хороших гравців по окружніх селах вишукує, і транспорт знаходити допомагає.

Про свою участь у Чемпіонаті району з футболу Ангеліна не шкодує, дуже дякує тренеру Володимиру Романіку й представнику команди Євгену П’ятигорику за можливість грати й пишається тим, що ФК «Городок» перемогла в Чемпіонаті. Яку професію обрати дівчинка ще не знає, та переконана, що в її майбутньому точно буде футбол.

Юлія МУЗИКА


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel