Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
РПЦ посилила тиск на Елладську церкву, яка визнала ПЦУ

Митрополит Анфим не хоче загострення стосунків із РПЦ.

viadiplomacy.gr

РПЦ посилила тиск на Елладську церкву, яка визнала ПЦУ

Митрополит Елладської (Грецької) православної церкви Анфим зазначив, що Росія не тільки продовжує тиск на Елладську церкву, а й загалом змінила своє колись доброзичливе ставлення до Греції

З нагоди визнання Автокефальної церкви України Грецькою православною Церквою Анфим нагадав, що це рішення було прийняте, оскільки «це було продиктовано нашою пастирською відповідальністю як Церкви, так і нашою історією».

Якщо Росія, яка на національному рівні змінила своє традиційно доброзичливе ставлення до нашої країни, продовжуватиме неелегантний церковний тиск, як на півночі Греції, так і на всій нашій батьківщині, то я думаю, що вона перейде від малої помилки до величезної помилки.

Про це він сказав в інтерв’ю viadiplomacy.gr, передає «Інформаційний спротив«.

Далі митрополит Анфим підкреслив, що «Російська церква також повинна діяти за історико-церковними критеріями, щоб відновити свою роль у православ’ї».

Митрополит Анфим зауважив, що «якщо Росія, яка на національному рівні змінила своє традиційно доброзичливе ставлення до нашої країни, продовжуватиме неелегантний церковний тиск, як на півночі Греції, так і на всій нашій батьківщині, то я думаю, що вона перейде від малої помилки до величезної помилки. Я хочу і молюсь, щоб вона цього не зробила».

Telegram Channel