Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
На Камінь-Каширщині – понад 16 тисяч пенсіонерв

На обліку в сервісному центрі перебуває 16 419 пенсіонерів, а також 20 внутрішньо переміщених осіб, яким здійснюються відповідні виплати.

Ілюстрація

На Камінь-Каширщині – понад 16 тисяч пенсіонерв

Учасники апаратної наради, яка відбулася сьогодні, 27 січня 2020 року, під керівництвом першого заступника голови Камінь-Каширської районної державної адміністрації Олександра Михаліка, заслухали інформаційну довідку начальника Камінь-Каширського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України Волинської області Валерія Должка про роботу очолюваної ним структури у 2019 році

Спершу Валерій Юрійович наголосив, що протягом звітного періоду відбулася реорганізація територіальних органів Пенсійного фонду України, у тому числі й Камінь-Каширського. Такі організаційні зміни спрямовані на реалізацію Стратегії модернізації та розвитку Пенсійного фонду України. Їх безпосередня мета полягає в оптимізації структури органів Фонду шляхом централізації основних функціональних процесів на рівні головних управлінь.

– На обліку в сервісному центрі перебуває 16 419 пенсіонерів, а також 20 внутрішньо переміщених осіб, яким здійснюються відповідні виплати. У звітному періоді послугами сервісного центру скористалися 18 902 особи. Середній розмір пенсії станом на 1 січня 2020 року становив 2 165,20 грн. Загальна сума виплат пенсій і допомог за минулий рік склала 414 млн 775,14 тис. грн. Разом з тим, 105,2 млн грн надійшли до бюджету Фонду. Відтак, надходження власних коштів на покриття виплати пенсій складає 25 %, – такі цифри озвучив Валерій Должко.

На обліку в сервісному центрі перебуває 16 419 пенсіонерів, а також 20 внутрішньо переміщених осіб, яким здійснюються відповідні виплати.

За словами доповідача, у систему пенсійного забезпечення активно впроваджуються новітні технології з метою надання розширених послуг за допомогою відповідного програмного забезпечення.

– Із серпня 2019-го Пенсійний фонд України запровадив нову модель звернення громадян за призначенням пенсії в «один дотик» через вебпортал електронних послуг Фонду. Ця модель є однією зі складових «е-пенсії» – системи надання послуг у сфері пенсійного забезпечення в електронній формі. Тобто, особа має можливість дистанційно подати пакет документів для призначення пенсії. Після чого, протягом місяця необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду для ідентифікації особи та отримати пенсійне посвідчення, – резюмував начальник Камінь-Каширського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) Головного управління Пенсійного фонду України Волинської області Валерій Должко

Джерело: сайт Камінь-Каширської райдержадміністрації.

Telegram Channel