Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині дубокради пропонували хабар та погрожували лісовій охороні

Лісовій охороні погрожуввали сокирою.

Волиньліс.

На Волині дубокради пропонували хабар та погрожували лісовій охороні

Події розгорнулися учора вночі. Під час чергового рейду працівники державної лісової охорони ДП «Ківерцівське ЛГ» зафіксували самовільну порубку дубів. Завдяки злагодженим діям вдалося оперативно затримати лісопорушників

Ним виявилися троє чоловіків. Один місцевий – житель с. Озеро Ківерцівського р-ну та двоє мешканців с. Криничне Маневицького р-ну. До прибуття поліції на місце події працівник Сокиричівського лісництва зробив усе, щоб не дати лісопорушникам утекти.

Чоловіки поводили себе досить неадекватно. Перш за все, незрозуміло, навіщо вони взяли з собою дітей, їдучи до лісу забирати крадену деревину. Неповнолітніх, які дуже злякалися, довелося везти додому.

Неврівноваженість затриманих була очевидною з розмов та поведінки. Особливо після того, як лісівник не погодився на запропонований хабар для  «вирішення справи». Коли домовитися не вдалося, лісопорушники стали погрожувати розправою – при цьому замахуючись сокирою. На щастя, працівники поліції та групи оперативного реагування прибули на місце вчасно.

Чоловіки поводили себе досить неадекватно. Перш за все, незрозуміло, навіщо вони взяли з собою дітей, їдучи до лісу забирати крадену деревину.

Сума збитків у цій справі загалом становить понад 30 тис. грн. Це вже кримінальна відповідальність. Надзвичайно важливо, щоб у цій ситуації, як і в десятках схожих справ, правоохоронні органи та суд поставили справедливу крапку. Лише таким чином ситуацію із крадіжками деревини буде можливо переламати у правовий бік.

Ми неодноразово повідомляли про те, що лісопорушники – особливо дубокради, які «працюють» на території Ківерцівського р-ну, переходять будь-які дозволені межі та йдуть на кримінальні правопорушення.

На розгляді у поліції перебуває кілька справ, що стосуються нападів на лісову охорону. Ми також чекаємо їх справедливого вирішення. Лісова охорона за статусом прирівнюється до правоохоронних органів. Щоб працівники лісової охорони мали змогу якісно виконувати свою роботу, не ризикуючи власним життям та здоров’ям, покарання для лісопорушників має бути відповідним.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ.

 

Джерело: Пресслужба Волинського ОУЛМГ.
Telegram Channel