Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
У Нововолинську шукають шляхи економії енергії

У місті презентують програму «Енергодім».

Pixabay

У Нововолинську шукають шляхи економії енергії

У шахтарському місті готуються до офіційного підписання Меморандуму про співпрацю між Фондом енергоефективності та міською радою Нововолинська

Документ передбачає налагодження співпраці та консолідацію зусиль міст та Фонду, спрямованих на підтримку ініціатив щодо енергоефективності.

Спільна діяльність сторін сприятиме економії споживання енергетичних ресурсів та витрат на комунальні послуги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Сторони-підписанти зобов’язуються впроваджувати в регіоні інструменти стимулювання енергозбереження та підтримки заходів, які забезпечать підвищення рівня енергетичної ефективності будівель. Передбачається, що спільна діяльність сторін сприятиме економії споживання енергетичних ресурсів та витрат на комунальні послуги об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), поліпшення зовнішнього вигляду будівель, продовження терміну їх експлуатації, підвищення рівня комфорту та умов проживання у будинках, а також збільшення їх вартості.

До слова, у Нововолинську вже діє майже двісті ОСББ, і процес їх створення продовжується. Після підписання для представників ОСББ та управляючих компаній відбудеться презентація Програми підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «Енергодім». Організаторами заходу виступають Фонд енергоефективності, Представництво Європейського Союзу в Україні IFC, ПРООН, Нововолинська міська рада. Варто сказати, що в шахтарському місті вже досить успішно реалізований проект «Перший крок у переході на використання відновних джерел енергії у місті Нововолинську» по програмі ЄС «Угода мерів - Демонстраційні проекти. В результаті цього проведена повна термомодернізація однієї з найбільших загальноосвітніх шкіл Нововолинська - №7. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel