Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Поляки передали УЗД-апарат рівнянам

Наразі в медичному закладі працює 3 УЗД-кабінети і 7 стаціонарних апаратів для обстеження.

Радіо Трек

Поляки передали УЗД-апарат рівнянам

Фахівці Рівненської обласної дитячої лікарні віднині можуть проводити УЗД-обстеження завдяки сучасному портативному обладнанню

Наразі в медичному закладі працює 3 УЗД-кабінети і 7 стаціонарних апаратів для обстеження. Нове обладнання зручне в користуванні і дасть можливість значно точніше проводити обстеження.

- Головна його перевага в тому, що не дитина йде в медичний кабінет на обстеження, а сам апарат можна перевезти в палату до пацієнта зі складними випадками, - говорить головний лікар обласної дитячої лікарні Віталій Бойко.

Наразі в медичному закладі працює 3 УЗД-кабінети і 7 стаціонарних апаратів для обстеження.

Обладнання для ультразвукового дослідження придбали в рамках програми «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя» за кошти міністерства закордонних справ Польщі. Його ціна - 25 тисяч євро.

Аби передати апарат рівненським лікарям, приїхали Надзвичайний і повноважний посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцкі і Генеральний консул Республіки Польща у Луцьку Вєслав Мазур.

- Це мій не перший візит до Рівного. Я дуже радий, що ми багато років продовжуємо плідну співпрацю. Загалом цей проєкт передбачав 2 основні етапи. Перший – придбання портативного УЗД-апарата. А другий – навчання рівненських лікарів на базі лікарні в місті Ольштин. Сподіваюсь, цей портативний УЗД апарат врятує не одне життя, - зазначив посол.

У рамках проєкту «Підвищуємо медичні стандарти – рятуємо дитячі життя» минулого року хірурги, лори, офтальмологи, анестезіологи та операційні сестри з Рівненської обласної дитячої лікарні відвідали воєводську спеціалізовану дитячу лікарню в Ольштині. Там вони переймали досвід польських колег.

- Приємно, що наші лікарі мали змогу обмінятися досвідом з польськими колегами і відвідати медичний заклад у Польщі, - зазначив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. - Важливо й те, що зараз в Україні триває ІІ-й етап медичної реформи. Щиро вдячні польським колегам, які нас підтримують.

Сьогодні ми підсумовуємо результати ще одного українсько-польського проєкту у сфері медицини. Сподіваюсь, і надалі будемо проводити спільні проєкти. У нас є дуже гарна перспектива в цьому.

Валентин СТАВСЬКИЙ

Telegram Channel