Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Чому на Волині не використали 44 мільйони гривень?

Юрій Погуляйко доручив головним розпорядникам коштів детально проаналізувати причини повернення коштів до держбюджету.

Волинь-нова

Чому на Волині не використали 44 мільйони гривень?

Це питання обговорювали у ході оперативної наради під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка та за участі голови обласної ради Ірини Вахович

Обласний бюджет за власними доходами загального фонду виконаний на 100,7 відсотка, понад план залучено 5,2 млн гривень. Про це повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк. Він розповів, що у порівнянні з 2018 роком доходи зведеного бюджету області зросли на понад 683 млн грн або на 15,9 відсотка, у тому числі доходи обласного бюджету – на 46,3 млн грн або на 6,7 відсотка.

Юрій Погуляйко доручив головним розпорядникам коштів детально проаналізувати причини повернення коштів до держбюджету.

У 2019 році Волинська область отримала усі передбачені у державному бюджеті дотації та субвенції. На витрати, пов’язані із розвитком області із переданого державного ресурсу, місцеві бюджети отримали у цілому близько 1,1 млрд гривень.

Крім цього, наприкінці 2019 року з Державного бюджету України область отримала додаткові ресурси освітньої – 2,8 млн грн, медичної – 31,4 млн грн субвенцій та стабілізаційної дотації – 9,9 млн грн.

За словами директора департаменту фінансів, проблемним для області залишається питання повернення у державний бюджет коштів невикористаних субвенцій.

– До державного бюджету за підсумками 2019 року повернуто 9,8 млн грн цільових субвенцій, а саме кошти освітньої субвенції, кошти спрямованні на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад та частину субвенції на здійснення природоохоронних заходів» – розповів Ігор Никитюк. – Крім цього, в області не використаними залишилися кошти державного фонду регіонального розвитку загальним обсягом 44,4 млн гривень.

Юрій Погуляйко доручив головним розпорядникам коштів детально проаналізувати причини повернення коштів до держбюджету. Особливо це стосується фінансового ресурсу Державного фонду регіонального розвитку, де область втратила 44 мільйони гривень. Це кошти, які могли бути спрямованні на будівництво та розвиток краю.

Telegram Channel