Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Раднику Зеленського не сподобалися січневі платіжки за газ

Рекордного зниження тарифів не відбулося.

PxHere

Раднику Зеленського не сподобалися січневі платіжки за газ

У січні українці заплатять за газ на одну-дві тисячі гривень більше, ніж очікувалося

Такі суми у платіжках обурили радника президента України Ігоря Новикова, який звинуватив в цьому керівництво НАК «Нафтогаз». Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

Нас з вами віддали на відкуп іншим гравцям ринку, з якими вже укладені договори, і які на законних підставах можуть вліпити нам 6913 грн за січень.

«НАК і Міністерство гучно повідомили світу, що для нас (простих смертних абонентів) газ впродовж січня буде по 4650 грн за тисячу кубометрів (щоправда, без ПДВ, націнок газових продажів і транспортування). Прийшли платіжки за січень з ціною 6913 грн (від, наприклад, Київоблгаззбут) за ту ж тисячу кубів, яка, як не крути - і близько не по 4650 грн. «Чому?», цілком резонно запитаєте ви», - написав Новіков.

Також, Новиков зауважив, що менеджмент Нафтогазу лобіював постанову Кабінету Міністрів від 24 січня, в якій заднім числом перераховуються тарифи до 4650 гривень. Але через те, що договори з учасниками ринку вже були укладені, прийняття цієї постанови не відбилося на реальних цінах на газ для споживачів.

«Перекладаю: в постанові тепер 4650грн, а в платіжках - як пощастить. Тобто тепер нас з вами віддали на відкуп іншим гравцям ринку, з якими вже укладені договори, і які на законних підставах можуть вліпити нам 6913 грн за січень. Вишенька на торті: при переплаті самому Нафтогазу невикористаний залишок коштів «буде повернуто на рахунки споживачів в кінці опалювального сезону», - повідомив він.

Новіков також додав, що «передасть Президенту довідку про вчинення злочинів проти енергетичної безпеки України».

Telegram Channel