Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Росії суд визнав вандалами і терористами двох киргизів, Ісломбека та Мухаммадазіза, які намалювали на стіні Путіна

Сказитися можна!

Фото: Українська правда

У Росії суд визнав вандалами і терористами двох киргизів, Ісломбека та Мухаммадазіза, які намалювали на стіні Путіна

До зображення хлопці додали напис: «Побачиш – убий»

Суд в Санкт-Петербурзі заарештував двох уродженців Киргизстану, які наносили на міські будівлі зображення президента РФ Володимира Путіна в супроводі напису «Побачиш - убий». Їх звинувачують у закликах до тероризму.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на об'єднану пресслужбу судів Петербурга та російське видання Фонтанка

У Петербурзі були затримані два уродженці Киргизстану: 22-річні Ісломбек Парпієв і Мухаммадазіз Ішматов. Їх звинувачують в тому, що вони через трафарет близько 40 разів нанесли на міські будівлі в Петроградському і Центральному районах зображення президента РФ Володимира Путіна в супроводі напису «Побачиш - убий».

Крім тероризму їх звинувачують також у вандалізмі.

Слідчі розцінили це як заклики до тероризму. Суд заарештував хлопців на два місяці. Крім тероризму їх звинувачують також у вандалізмі.

Слідство стверджує, що графіті почали з'являтися 27 січня, і в цей же день в службу «02» зателефонували мінімум чотири петербуржця, які повідомили, що на фасадах будинків з'явилися погрози на адресу Путіна.

Заарештовані розповіли, що графіті вони наносили на замовлення невідомого через telegram, який запропонував їм за цю роботу 5000 рублів.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel