Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Погода на п'ятницю, 31 січня: Панас Ломиніс... мокрого снігу приніс

Панасе-Ломиносе, де мороз?!

Фото: gulaypole.in.ua

Погода на п'ятницю, 31 січня: Панас Ломиніс... мокрого снігу приніс

Січень навіть наостанок не захотів трохи посікти нас морозом

Якою буде погода на Волині завтра:

31 січня у Луцьку хмарна погода з проясненнями. Часом дощ та мокрий сніг. Вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вiтер захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi 0-2º тепла, вдень 3-5º тепла.

Хмарну з проясненнями погоду прогнозують синоптики і на теренах Волинської області. Часом дощ та мокрий сніг. Вранці на дорогах подекуди ожеледиця. Вiтер захiдний, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночi від 1º морозу до 4º тепла, вдень 1-6º тепла.

Найтепліше 31 січня було у 2002-му році – плюс 11,0 градусів, найхолодніше – у 1970-му році – мінус 24,6 градуса.

Народний прогноз погоди:

31 січня вшановується пам’ять святителів Афанасія і Кирила. Цей день називали «Панас Ломиніс», оскільки стояли люті Афанасієві морози: «Ломиніс морозить ніс», «Прийшов Панас Ломиніс — бережи щоки та ніс». Якщо цього дня був пурпуровий захід сонця, то на ранок очікували великого снігопаду, морозу і вітру. Погоду передбачали і ворони: якщо вони летіли зграями, слід було готуватись до сильних морозів.

Прогноз погоди на післязавтра:

1 лютого погода буде хмарною. Невеликий дощ, вночi з мокрим снiгом. Вранцi на дорогах мiсцями ожеледиця. Вiтер пiвденно-захiдний, 7-12 м/с. Температура вночi від 1º морозу до 4º тепла, вдень 2-7º тепла.

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel