Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині селяни перекрили трасу, бо не хочуть приєднуватися до міста

Чи почують людей урядовці?

Pixabay

На Волині селяни перекрили трасу, бо не хочуть приєднуватися до міста

Сьогодні зранку активісти Зарічанської ОТГ, що поблизу Володимир – Волинського, вийшли на мирну акцію протесту

Люди перекрили трасу Ковель – Жовква, яка з’єднує сусідні міста Нововолинськ – Володимир-Волинський. Мітингувальники безперервно ходять пішохідним переходом, блокуючи рух автомобілів. Пропускають лише автомашини екстрених служб і автобуси з інтервалом у 10-20 хвилин.

Причина протесту – незгода з ймовірним приєднанням їхньої громади до княжого міста. Свою позицію зарічанці мотивують тим, що їхня громада, у яку в 2017 році увійшли вісім сіл, є спроможною, і в новому конгломераті вбачають більше мінусів, ніж плюсів.

У будь-якому випадку остаточне рішення прийматиметься в урядових кабінетах.

Як зазначила активістка ОТГ Валентина Борусевич, згідно з теперішньою методикою, яка затверджена Кабміном, їхня громада відповідає чотирьом основним критеріям, і за відсотковим показником стоїть на рівні, не нижче середнього. Кілька днів тому їхня делегація побувала в одного із заступників голови облдержадміністрації, але, видно, порозуміння не було досягнуто.

Чиновниця сказала, що побажання людей почула. За попередньою інформацією, з області в профільне міністерство були надіслані пропозиції щодо подальших кроків у децентралізації. Кажуть, що представлено два варіанти: з приєднанням до міста і без такого. Як є насправді – невідомо. Та в будь-якому випадку остаточне рішення прийматиметься в урядових кабінетах.

Роксолана Вишневич


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel