В кукурудзяних зернах міститься понад десять видів різноманітних вітамінів. З лікувальною метою у світовій медицині широко використовують кукурудзяні приймочки, які збирають у період молочно-воскової стиглості качана. Кукурудзяні приймочки використовують при захворюванні нирок, сечового міхура, серця і судин, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі...
Цьогорічні погодні умови сприятливі для росту, розвитку і дозрівання кукурудзи. Вона дуже цінна продовольча, технічна, кормова і лікарська культура. Її дозріле зерно переробляють на різні крупи, муку, кукурудзяні пластівці, крохмаль, масло і навіть спиртні напої. До речі, в кукурудзяних зернах міститься понад десять видів різноманітних вітамінів. Кукурудзяне масло має 80 відсотків ненасичених жирних кислот, які регулюють обмін холестерину в організмі людини і сприяють накопиченню білків. Його рекомендують в сирому нерафінованому вигляді як допоміжний дієтичний засіб для профілактики і лікування загального і регіонарного атеросклерозу, ожиріння, хвороб печінки, захворювань артерій, а також при цукровому діабеті. Добова норма вживання масла 75 грамів. З лікувальною метою у світовій медицині широко використовують кукурудзяні приймочки, які збирають у період молочно-воскової стиглості качана. Кукурудзяні приймочки використовують при захворюванні нирок, сечового міхура, серця і судин, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі. Рідкий екстракт кукурудзяних приймочок пити по 30—40 крапель 2-3 рази на день перед їдою. Це засіб, що руйнує жовчне каміння та виводить пісок. Екстракти з подрібненого насіння різних сортів кукурудзи мають речовини з протипухлинною активністю. Вісім з 12 вивчених сортів заторможували ріст ракових клітин.
РІПУ ЇЛИ БУДІВЕЛЬНИКИ ПІРАМІД З давніх-давен відомо про харчову і лікувальну властивість ріпи. Вона на Русі була щоденним харчем не тільки простого люду, а й знаті. Єгиптяни, наприклад, годували нею будівельників знаменитих пірамід. Французи та англійці не тільки їли корисний коренеплід, а й готували салати з молодого листя ріпи. За кількістю вітаміну С в плодах вона майже вдвічі переважає апельсини, лимони, білокачанну капусту, редиску, помідори, малину, лісові суниці, цибулю та столові буряки. Ріпу високо цінують лікарі-дієтологи. Вони рекомендують споживати її свіжою, печеною, вареною, пареною, бо в ній є важливі для організму людини вітаміни, різноманітні мінеральні речовини. Сік свіжої ріпи, зварений з цукром, лікує цингу, зніме набряки ясен. Її рекомендували застосовувати при гострому ларингіті, бронхіальній астмі, зубних болях і подагрі.