Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Ковельським безробітним провели майстер-клас з виготовлення оберегів здоров'я

Створили оберіг власними руками.

Ковельський міськрайонний центр зайнятості

Ковельським безробітним провели майстер-клас з виготовлення оберегів здоров'я

на базі Ковельського міськрайонного центру зайнятості проходив майстер-клас з виготовлення ляльки-«травнички», на який запросили безробітних та фахівців центру зайнятості, повідомляють на сторінці установи у соцмережі

Травниця - ганчір'яна лялечка, наповнена духмяними лікарськими травами. Наші предки вірили, що вона є оберегом здоров'я та довголіття. Хвороби колись вбачалися злими духами, а трави та дерева наділялися магічною силою, яка здатна захистити від цих духів оселю. Тому травничка була чи не у кожній сім'ї. Її вішали біля ліжка, давали гратися дітям чи просто мнули в руках, вдихаючи цілющі запахи трав.

Наповнити травничку можна на свій смак та в залежності від того, якого ефекту Ви очікуєте від лялечки. Так, травниця з мелісою чи материнкою - заспокоїть, з м'ятою - зніме втому, з ромашкою та чебрецем - знищить шкідливі мікроби. Окрім того, таку лялечку можна наповнити травами, що відлякують комах, наприклад лавандою, і використовувати її як саше, поклавши до шафи.

Наші предки вірили, що вона є оберегом здоров'я та довголіття.

Ментор зустрічі – мешканка села Дубове, вчителька української мови та літератури Дубівської загальноосвітньої школи Наталія Тхоржевська.

Проект «Успіх в дії» активно впроваджується на Ковельщині. Мета якого – сприяти економічному розвитку об’єднаних територіальних громад, підвищити конкурентоспроможність на ринку праці пошукачів роботи. Активна праця дала відповідний результат. Всі учасники змайстрували ляльку, отримали арт-релакс і пройшли аромотерапію із запахом натуральних трав, сухих квітів, лікарських рослин та сіна.

 

 

Джерело: Кovelpost
Telegram Channel