Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Останній день роботи «Старого базару» у Луцьку: підприємці обіцяють не здаватися (Відео)

Дехто і не підозрює, що «Центрального ринку» більше не буде.

Волинь-нова

Останній день роботи «Старого базару» у Луцьку: підприємці обіцяють не здаватися (Відео)

На новому ринку готуються зустрічати нових торговців

Бізнесмени із ринку «Центральний» у Луцьку рішуче налаштовані захищати свої робочі місця. Люди стверджують, що не очікували від влади такої раптової зміни правил гри. Кажуть, дізналися із повідомлень ЗМІ, що ринок працювати більше не буде.

Підприємець Валентина Гладун стверджує, що право на земельну ділянку поблизу луцького замку мають щонайперше саме торговці Центрального ринку, адже вони вже протягом десятиліть тут працюють, сплачують податки та орендну плату.

Деякі клієнти також підтримали бізнесменів. Любов Йосипівна постійно купує тут продукти, вона вважає, що ринок не варто переносити, бо нині зручно з усього Луцька сюди добратися.

Якщо торговці із Центрального ринку дружно перейдуть на новий майданчик, то він запрацює, а якщо ні, то всі програють.

– Супермаркети – для молоді, а для людей мого віку такі ринки потрібні, – каже відвідувач базару пан Михайло. Він також наполягає, що торговий майданчик у центрі міста необхідний для людей, які приїжджають сюди, щоб «продати пляшку молока і купити собі буханець хліба». Щоправда, персіонер не заперечує, що на майбутнє такий базар, що будується, на ДПЗ потрібен, але поки люди рахують кожну копійку, без «Старого ринку» буде важко.

– До нас застосували якийсь геноцид: рішення ухвалене 3–4 дні тому, а договори у нас укладені до кінця червня. Керівництво КП «Луцькі ринки» запевняло нас, що все гаразд, і тут ми дізнаємося від ЗМІ, що «ви – ніхто і звуть вас ніяк»...

Це рішення перекреслює долю тисяч людей, – заявив підприємець Сергій Четвереков. Він переконаний, що кошти з бюджету, які виділяються приватнику на новий ринок, влада могла б ефективніше використати. А його сусід Володимир Гонтар каже, що буде захищати своє майно. Адже він не знає, як і куди можна за три дні забрати товар. Каже, що чатуватиме біля своєї торгової точки, щоб її силою не демонтували.

Підприємець Оксана Остапчук підозрює, що на новому ринку усім не вистачить місця, вона просила нас поїхати і пересвідчитися у цьому. Так і зробили.

Адміністрації цього торгового майданчика ми не застали, втім зустріли підприємця Світлану Дулєпову. Жінка працює тут вже з десяток років.

Каже, якщо торговці із Центрального ринку дружно перейдуть на новий майданчик, то він запрацює, а якщо ні, то всі програють. Жінка переконує, що місця вистачить всім, водночас вона зауважила, що багато підприємців уже викупили тут торгові місця, але переїжджати не поспішають. Газета «Волинь» стежитиме надалі за розвитком ситуації.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel