Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волині стали менше вирощувати риби

Рибопродуктивність Волинської області може становити 1500 тонн в рік.

tavriya.ks.ua

На Волині стали менше вирощувати риби

Серед причин: маловоддя, відсутність рибовідтворювального заводу та висока собівартість вирощеної риби

Водойми області займають 45,4 тис. га, або 2,25 відсотка загальної території. Згідно інформації суб’єктів рибного господарства, обсяг вилову риби в області за 2019 рік становить 478 тонн, що на 45 тонн (8,7 відсотка) менше, ніж в 2018 році (524 т), повідомляє Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Разом з тим, згідно розрахунків, рибопродуктивність Волинської області може становити 1500 тонн в рік.

Серед причин зменшення обсягів вирощування та вилову товарної риби в 2019 році начальник Управління державного агентства рибного господарства в області Тарас Куньчик виокремив таккі: маловодний період, що спричинив обміління великих площ нагульних ставів; відсутність в області потужного рибовідтворювального заводу по вирощуванню якісного рибопосадкового матеріалу (личинок коропа, рослиноїдних видів риб, судака, щуки, сома); висока собівартість вирощеної риби тощо.

Нині в області укладено 306 договорів оренди земельних ділянок водного фонду на загальну площу 7286 га для рибогосподарських потреб.

Нині в області укладено 306 договорів оренди земельних ділянок водного фонду на загальну площу 7286 га для рибогосподарських потреб, повідомив заступник начальника управління містобудування та архітектури ОДА Степан Білан. Також він зазначив, що усім головам райдержадміністрацій та територіальних громад надіслано лист, згідно якого необхідно надавати інформацію про усі укладені договори оренди. Це допоможе контролювати ситуацію із строками дії договорів та використанням водних об’єктів.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби в області Богдан Лозинський зауважив, що в області зареєстровано лише 27 суб’єктів. Відтак, лише на цих господарствах відомство може здійснювати планові перевірки водойм та аквакультур.

Telegram Channel