Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Волинські письменники виступили на захист регіонального Суспільного мовника

Волинська еліта стривожена ситуацією, пов'язаною з реформою мовлення в регіонах.

Волинська організація Національної спілки письменників України

Волинські письменники виступили на захист регіонального Суспільного мовника

Волинська організація Національної спілки письменників України висловила стурбованість значним скороченням регіонального мовлення, оскільки воно фактично перетворюється на корпункт

Задекларовані дії правління НСТУ можуть призвести до зниження напрацьованого рівня якості та довіри аудиторії регіональних філій, втрати кваліфікованих працівників, заявила за дорученням правління ВОО НСПУ голова Ольга Ляснюк. 

«Розуміємо також, що впровадження нової Концепції призведе до того, що аудиторії бракуватиме достовірної та об’єктивної інформації про життя регіону. Українські письменники, що живуть і творять на Волині, завжди мали доступ до радіо- і телеефірів, навіть існували окремі програми для висвітлення письменницького життя. Нині тенденції – протилежні та, як ми міркуємо, у цьому напрямку можуть стати катастрофічними, оскільки позбавлять можливості говорити про культурні події та видавничі проекти. Загалом у слухачів і глядачів відбирають можливість дивитися й слухати культурно-мистецькі й науково-просвітницькі регіональні програми», - зазначається у зверненні.

Волинь – як прикордонний регіон – постає перед ще більшими інфозагрозами, оскільки населені пункти, упритул наближені до кордонів, схилятимуться до сприйняття радіомовлення сусідніх країн, а не України. 

у листі також йдеться, що в організації стривожені ситуацією, пов'язаною з реформою мовлення в регіонах. «Оцінюємо це як згортання реформи регіонального Суспільного радіомовлення. А це є неприпустимо з огляду на те, що в нашій країні триває війна, в тім числі інформаційна. Волинь – як прикордонний регіон – постає перед ще більшими інфозагрозами, оскільки населені пункти, упритул наближені до кордонів, схилятимуться до сприйняття радіомовлення сусідніх країн, а не України. Коли ж програна війна інформаційна – починається війна зі зброєю – нам про це щодня нагадує смертями ситуація на Донбасі. Тому робімо висновки і вміймо відстояти своє – регіональне у тім числі», - заявляє Ольга Ляснюк.

Лист є відкритим для підписів. Волинська організація Національної спілки письменників України закликає охочих залишати підписи під відкритим листом, зазначаючи власне ім’я та прізвище, а також професію або посаду.

Джерело: За дорученням правління ВОО НСПУ голова Ольга Ляснюк
Telegram Channel