Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Затримано бойовика, який воював проти України на Донбасі (Фото)

На кордоні з Росією затримано бойовика.

Державна прикордонна служба України.

Затримано бойовика, який воював проти України на Донбасі (Фото)

Прикордонники оперативних підрозділів Східного регіонального управління у взаємодії з іншими правоохоронними органами України, продовжують заходи з протидії злочинній діяльності на державному кордоні

Днями прикордонники Луганського загону, виконуючи завдання в складі Об’єднаних сил, спільно із співробітниками СБУ затримали бойовика незаконних збройних формувань так званої ДНР. 

Бойовик намагався потрапити в Україну з РФ через пункт пропуску «Мілове».

Під час перевірки документів правоохоронці з’ясували, що мешканець м. Слов’янськ Донецької області знаходиться в розшуку за скоєння злочинів, покарання за які передбачені ст. 260 КК України «Створення непередбачених законом воєнізованих або збройних формувань». Також встановлено, що в 2014 році ця особа добровільно вступила до лав незаконних збройних формувань «ДНР» та брала безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО в районі н. п. Слов’янськ, Шахтарськ, Опитне, Спартак та Новоазовськ. 

У зв’язку з нерегулярним та недостатнім грошовим забезпеченням бойовиків, в 2016 році залишив ряди терористів та виїхав на заробітки до Росії. Тепер вирішив повернутися в Україну.

Наразі затриманого передано співробітникам СБУ. Тривають слідчі заходи. 

 
 
 

 

Джерело: Державна прикордонна служба України.
Telegram Channel