Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Придбай ікону – врятуй життя

16.04.2019, Київ, Софійський собор. Олександр Клименко та Софія Атлантова на відкритті виставки ікон на ящиках від набоїв “Passiones/Страсті”, присвяченій п’ятій річниці початку війни на Донбасі

Picasa

Придбай ікону – врятуй життя

Це мистецька акція київських художників Софії Атлантової та Олександра Клименка, що має на меті підтримати діяльність Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова (ПДМШ) – недержавного проекту із залучення цивільних медиків до надання допомоги цивільним та військовим в зоні проведення ООС (раніше – АТО) на сході України

Виставка ікон, написаних на ящиках з-під набоїв, привезених із зони бойових дій, експонувалася у Європарламенті, Верховній Раді України, Литовському Сеймі, Софії Київській, Національному музеї українського народного декоративного мистецтва на території Києво-Печерської Лаври, Литовському посольстві в Україні, у таких містах як Антверпен, Берлін, Блумінгтон, Бонн, Варшава, Відень, Вінніпег, Гаага, Ганновер, Дніпро, Едмонтон, Кам’янське (раніше – Дніпродзержинськ), Катанія (Сицилія), К’ярамонте-Гульфі, Львів, Лейпциг, Лос-Анджелес, Луцьк, Львів, Люблін, Маріуполь, Мілан, Монреаль, Мюнхен, Оттава, Париж, Покровськ (раніше – Красноармійськ), Прага, Радомишль, Рим, Торонто, Фастів, Філадельфія, Франкфурт-на-Майні, Чикаго, Ясси, а також на XXV Економічному форумі у Криниці та 8-му Київському безпековому форумі, в Альбертському університеті в Канаді, Українському католицькому університеті у Львові та Інституті релігійних наук Св. Томи Аквінського в Києві.

07.12.2018, Київ, Посольство Литовської Республіки. Голова Наглядової ради ПДМШ Геннадій Друзенко щойно вручив Президенту Литовської Республіки Далі Грибаускайте ікону «Ангел-охоронець», написану на фрагменті ящика від набоїв, як подарунок за її послідовну підтримку України. 

16.04.2019, Київ, Софійський собор. Олександр Клименко та Софія Атлантова на відкритті виставки ікон на ящиках від набоїв “Passiones/Страсті”, присвяченій п’ятій річниці початку війни на Донбасі.
16.04.2019, Київ, Софійський собор. Олександр Клименко та Софія Атлантова на відкритті виставки ікон на ящиках від набоїв «Passiones/Страсті», присвяченій п’ятій річниці початку війни на Донбасі.

Головна ідея проекту – перетворення смерті (символом якої є ящик від озброєнь) на життя (яке в українській культурі традиційно символізує ікона). Важливо, що перемога життя над смертю відбувається не тільки на образно-символічному рівні, але й реально, йдеться на сайті medbat.org.ua.

Telegram Channel