Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Голова Ківерцівської громади Володимир Жгутов розповів про позитивні і негативні моменти після утворення ОТГ

Органам місцевого самоврядування будуть передані функції у сфері захисту прав дітей, соціального захисту населення, інші.

Ківерцівська районна рада/ФБ

Голова Ківерцівської громади Володимир Жгутов розповів про позитивні і негативні моменти після утворення ОТГ

В.о. голови районної державної адміністрації Юліан Таранчук провів нараду з головами місцевих рад та керівниками структурних підрозділів

Учасники наради за участі представників філії Державної установи «Центр пробації», начальника обласної філії Юрія Перика, його заступника Сергія Матвіюка та начальника Ківерцівського районного сектору Ольга Захарчук обговорили з головами сільських рад питання взаємодії Ківерцівського РС філії ДУ «Центр пробації» з органами місцевого самоврядування при виконанні рішень суду, інформує Ківерцівська районна рада.

По завершенню розгляду цього питання, за плідне співробітництво, взаєморозуміння, всебічну підтримку в реалізації завдань Державної установи «Центр пробації» та з нагоди 5-ї річниці прийняття Закону України «Про пробацію» було вручено Подяку голові районної ради Олександру Гурському.

До 10 лютого всі обласні державні адміністрації мають направити перспективні плани на затвердження Уряду. Планується, що до квітня 2020 року в Україні вже буде затверджений адміністративно-територіальний устрій базового рівня, до червня – субрегіонального рівня.  

Юліан Таранчук розповів про те, що у поточному році завершиться процес формування спроможних територіальних громад. За інформацією Мінрегіону, до 10 лютого всі обласні державні адміністрації мають направити перспективні плани на затвердження Уряду. Планується, що до квітня 2020 року в Україні вже буде затверджений адміністративно-територіальний устрій базового рівня, до червня – субрегіонального рівня. У третьому кварталі очікується прийняття нової редакції Закону «Про місцеве самоврядування в Україні» та необхідних змін до Податкового та Бюджетного кодексів. Четвертий квартал – прийняття актів, спрямованих на виконання названих законів. То ж, у 2020 році функції районних державних адміністрацій будуть передані органам місцевого самоврядування.

Крім цього були обговорені й ряд інших питань, зокрема щодо передачі повноважень з надання якісних послуг жителям району, що виконували структурні підрозділи районної державної адміністрації на місцеві ради, адже це вже на часі. Указом Президента України №647/2019 «Про деякі заходи із забезпечення надання якісних публічних послуг» визначено, що адміністративні послуги, які надавали обласні та районні державні адміністрації, у подальшому надаватимуться у ЦНАПах органів місцевого самоврядування.

Також органам місцевого самоврядування будуть передані функції у сфері захисту прав дітей, соціального захисту населення, інші.

Досвідом з колегами поділився голова Ківерцівської міської ОТГ Володимир Жгутов, який розповів і про позитивні, і про негативні аспекти життя ківерцівської громади після утворення ОТГ.

Telegram Channel