Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Початківцям на замітку: що необхідно взяти з собою на риболовлю

При виборі човна необхідно враховувати щільність матеріалу, вантажність, місткість моделі.

Волинь-нова

Початківцям на замітку: що необхідно взяти з собою на риболовлю

Риболовля — прекрасний спосіб провести час з друзями та відпочити від щоденних дедлайнів. Арсенал рибальських приладів залежить від смаку рибалки, але є основні моменти, які не можна упускати. Що важливо взяти з собою на риболовлю?

Надувний човен

Крок перший — визначитися, де ви будете рибалити: на озері чи на річці / морі, де вода не така спокійна. Після цього можна обирати човен.

Необхідно враховувати щільність матеріалу, вантажність, місткість моделі. Можна зупинити вибір на гребному човні, а можна придбати моторно-гребний. 

Можна зупинити вибір на гребному човні, а можна придбати моторно-гребний.  

Цікаво! Щоб купити човен надувний вигідно, краще за все проаналізувати пропозиції інтернет-магазинів на ресурсі MagaZilla.

Рюкзак

Одна з головних речей, необхідних на риболовлі. Щоб вмістити всі снасті й продукти, потрібно взяти великий рюкзак об’ємом від 40 літрів. Безліч дрібних кишень буде перевагою моделі. Кращий варіант — туристичний рюкзак, виконаний з водонепроникних матеріалів, скажімо, з поліестеру. 

 

Намет для ночівлі

Якщо планується нічна риболовля, необхідно подбати про місце для ночівлі. Ба більше, щоб не промокнути під дощем, важливо вибрати намет з якісних матеріалів. Місткість залежить від того, скільки людей буде відпочивати. Не будуть зайвими спальні мішки й ковдри.

Досвідчені рибалки беруть із собою налобні моделі з сенсорним вимикачем.

Вночі виручить ліхтарик. Досвідчені рибалки беруть із собою налобні моделі з сенсорним вимикачем: коли руки зайняті, достатньо махнути перед індикатором. Попит мають світлодіодні варіанти, яскраві та надійні.

 

Одяг і взуття

Навіть в теплу пору року температура може опускатися з приходом вечора. Щоб не замерзнути, важливо взяти з собою відповідний одяг. Найкращий варіант — термобілизна, яка не сковує рухи, але чудово зберігає тепло тіла.

Пізньої осені та взимку для риболовлі знадобиться спеціальний утеплений костюм.

Пізньої осені та взимку для риболовлі знадобиться спеціальний утеплений костюм. Щоб всі необхідні снасті завжди були під рукою, потрібна рибальська жилетка з великою кількістю кишень.

Також не варто забувати про правильне взуття. Для риболовлі обирайте гумові чоботи (взимку — з утеплювачем). 

 

Снасті

Найголовнішим атрибутом сучасної риболовлі є якісні снасті. Для лову кожної риби вони будуть різними. Хижі риби, наприклад, щука, найкраще йдуть на спінінг.

На вибір снастей впливає безліч факторів.

Збираючись на риболовлю, слід взяти з собою коробку з великою кількістю відділень, в яку покласти:
* наживки й блешні;
* гачки різних розмірів, бажано близько 10 штук;
* грузила й інші дрібні снасті;
* приманки, включно зі штучними;
* волосінь;
* котушки.

На вибір снастей впливає безліч факторів, серед яких пора року, погода, тип водойми, тип риби тощо.

 

Аптечка

Під час риболовлі, як і під час будь-якого іншого активного відпочинку, може статися все, що завгодно, а тому наявність аптечки життєво необхідна.

Укуси деяких комах можуть викликати алергічну реакцію.

В аптечці обов’язково мають бути ватні диски, бинт, знеболювальні засоби, активоване вугілля, антибіотики, мазь для загоєння ран, антисептики. Укуси деяких комах можуть викликати алергічну реакцію, щоб полегшити її наслідки, варто не забути таблетки від алергії.

 

Інші необхідні предмети

Крім снастей, одягу і продовольства, на риболовлю необхідно взяти й інші корисні речі. Серед найнеобхіднішого:

* складаний або мисливський ніж;

* градусник, за допомогою якого можна перевірити температуру води;

* сірники (краще мисливські, що не промокають);

* мотузка або шнур.

Щоб смартфон не розрядився у найвідповідальніший момент, зверніть увагу на powerbank. Якщо планується поїздка на автівці, обов’язково завантажте карти місцевості.

Telegram Channel