Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Місто стає доступнішим для людей з особливими потребами

Створено умови для дозвілля жителів і гостей міста з інвалідністю.

ФОТО ілюстративне

Місто стає доступнішим для людей з особливими потребами

У Рівному провели презентацію проєкту з адаптації міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю, створений за кошти громадського бюджету міста за підтримки управлінь культури і туризму облдержадміністрації і Рівненської міської ради

- Проєкт спрямований на вирішення проблем відсутності адаптованої туристичної інфраструктури для осіб з інвалідністю, яка нерозривно пов’язана з рівнем їх соціалізації, якістю життя та відпочинку, - говорить його автор Олексій Муляренко. - Увага до проблем людей з інвалідністю є першою ознакою цивілізованого суспільства.

За проєктом розроблено інклюзивні тактильні, контрастні карти-схеми (мнемосхеми) з дублюванням шрифтом Брайля туристичної інфраструктури Рівного.

Крім того, що в рамках проєкту створено умови для дозвілля жителів і гостей міста з інвалідністю, реалізація поставлених завдань сприятиме підвищенню рівня розуміння проблем цієї категорії людей і формуванню відповідної суспільної свідомості. Саме це стане запорукою для подальшого розвитку інфраструктури міста, доступної для осіб з інвалідністю.

За проєктом розроблено інклюзивні тактильні, контрастні карти-схеми (мнемосхеми) з дублюванням шрифтом Брайля туристичної інфраструктури Рівного. На мнемосхемах позначено туристичні об’єкти, готелі і доступні для маломобільних груп населення аптеки, заклади торгівлі і харчування, інші об'єкти.

Також на мнемосхемі розміщено QR-код з посиланням на сторінку в Інтернеті, де викладено інклюзивні фільми, віртуальні екскурсії по місту, музеї бурштину і кованих скульптур, які створенні із застосуванням універсального дизайну тифлокоментар (аудіодескрипція), супровід українською жестовою мовою (сурдопереклад), субтитри англійською мовою.

Мнемосхеми та фільми є доступними для осіб з інвалідністю різних нозологій, що забезпечую інклюзивність туристичної інфраструктури міста Рівного.

Валентин СТАВСЬКИЙ.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel