Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Львів відмовив Росії у розгляді питання передачі останків радянського розвідника Кузнєцова

Львівська мерія відмовилась передати останки агента НКВС до країни-агресора

zaxid.net

Львів відмовив Росії у розгляді питання передачі останків радянського розвідника Кузнєцова

Поки українці знаходяться в російському полоні, місто не має морального права це питання розглядати

Виконавчий комітет Львівської міської світла відмовив Росії у розгляді питання передачі останків радянського розвідника, Героя Радянського Союзу Миколи Кузнєцова. Рішення про це прийнято на засіданні виконкому 7 лютого передають Українські Новини.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко винесла на розгляд питання про перепоховання праху Миколи Кузнєцова (знаходиться на Пагорбі Слави у Львові) на території Широкореченского військово-меморіального комплексу Єкатеринбурга (Росія).

Проект рішення був підготовлений на виконання рішення адміністративного суду, а також звернення Маргарити Брюханової - племінниці Кузнєцова та з урахуванням рішення Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій від 27 жовтня 2017 року.

Мер Львова Андрій Садовий вніс пропозицію про перенесення розгляду рішення до отримання відповіді з цього приводу від Служби безпеки України і Міністерства закордонних справ.

«Тільки коли Російська Федерація поверне наших полонених, можна це питання розглядати. Я розумію, що є рішення суду», -- сказав Садовий.

За його словами, поки що українці знаходяться в російському полоні, місто не має морального права це питання розглядати.

«Тільки коли Російська Федерація поверне наших полонених, можна це питання розглядати. Я розумію, що є рішення суду, і ми зобов'язані це питання розглядати. І його потрібно розглядати в рамках державної політики. Ми знаємо, як багато наших хлопців сьогодні знаходяться в полоні, ми сьогодні потерпаємо від російської агресії, тому дуже важливо, щоб з цього питання була чітка позиція Служби безпеки України, Міністерства закордонних справ», - повідомив Садовий.

Telegram Channel