Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Камінь-Каширщині підсумували питання про забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням

Медичну реабілітацію пройшли 40 камінь-каширців.

Камінь-Каширська райдержадміністрація.

На Камінь-Каширщині підсумували питання про забезпечення застрахованих осіб реабілітаційним лікуванням

Відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105-XIV працевлаштовані особи (хто офіційно працевлаштований і сплачує або за яку сплачується єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування) після перенесених захворювань або травм мають право на отримання безоплатного реабілітаційного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, а також має право на отримання виплат по тимчасовій непрацездатності

Підставою для направлення на лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів є висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я, в якому хворий перебуває на стаціонарному лікуванні.

Відновне лікування в санаторії надається за наявності у застрахованої особи медичних показань і відсутності протипоказань та здійснюється за такими  профілями медичної реабілітації:
– нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
– м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних травматологічних, ревматологічні захворювання);
– кардіопульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
– медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
– реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
– реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність);
– інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

Соціальна послуга – медична реабілітація, один із видів соціального захисту, спрямованого на відновлення здоров’я працюючої особи, профілактику ускладнень захворювань та уникнення інвалідності.

На весь період реабілітаційного лікування із врахуванням часу на проїзд до санаторію та у зворотному напрямку застрахованій особі видається листок непрацездатності, відповідно до якого за рахунок коштів Фонду виплачується допомога у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності.
З початку 2019 року Камінь-Каширським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Волинській області медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів за рахунок коштів Фонду було забезпечено 40 застрахованих осіб на суму більш як 481 тис. гривень.

Від загальної кількості пролікованих 24 пройшли відновне лікування за профілем кардіопульмонарна реабілітація. Здебільшого це складні патології, вчасна реабілітація після яких дає можливість зменшити період лікування та повернутись до роботи та повноцінного життя. Зокрема, підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці, стан після пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет тощо.

Крім того, протягом 2019 року за рахунок коштів Фонду послуги з реабілітаційного  лікування в  санаторіях України отримали:
5 осіб за профілем нейрореабілітація;
11 осіб за профілем м’язово-скелетна реабілітація;
Своєчасне забезпечення застрахованих осіб та членів їх сімей медичною реабілітацією залишається одним з основних завдань працівників Камінь-Каширського відділення.

Соціальна послуга – медична реабілітація, один із видів соціального захисту, спрямованого на відновлення здоров’я працюючої особи, профілактику ускладнень захворювань та уникнення інвалідності. Крім того, це  і матеріальна підтримка на весь період медичної реабілітації. Такий підхід дозволяє застрахованій людині, незалежно від її фінансових можливостей, отримати повний курс лікування в реабілітаційних відділеннях  санаторно-курортних закладів. 

Джерело: Камінь-Каширська райдержадміністрація
Telegram Channel