Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Голова облдержадміністрації зустрівся з підприємцями Центрального ринку

Організувати таку зустріч вирішили, аби почути позицію усіх сторін.

voladm.gov.ua

Голова облдержадміністрації зустрівся з підприємцями Центрального ринку

Він доручив надати правову оцінку законності дій при виконанні рішення Луцької міської ради щодо демонтажу місць торгівлі на Центральному ринку силовими методами

Організувати таку зустріч вирішили, аби почути позицію усіх сторін питання перенесення торгових точок ринку «Центральний» на територію ринку «Новий», інформує Волинська ОДА.

Зокрема, саме через конфлікт, який мав місце у ніч 5 лютого 2020-го року, коли при силовому демонтажі силовими методами контейнерів та кіосків постраждало не лише майно підприємців, а й учасники подій. Саме тому на місце події прибув Юрій Погуляйко з начальником управління Національної поліції у Волинській області Петром Шпигою.

Серед основних прохань, які озвучили на нараді - забезпечення законності охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, встановлення усіх осіб, які постраждали під час подій, що відбулися на центральному ринку, проведення перевірки щодо дотримання вимог законів та підзаконних актів України при планування реалізації заходів щодо припинення діяльності Центрального ринку міста Луцьк. 

Опісля із зверненням до голови ОДА виступили представники Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу «Бізнес Волинь». Серед основних прохань, які озвучили на нараді - забезпечення законності охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, встановлення усіх осіб, які постраждали під час подій, що відбулися на центральному ринку, проведення перевірки щодо дотримання вимог законів та підзаконних актів України при планування реалізації заходів щодо припинення діяльності Центрального ринку міста Луцьк та неупереджено розслідувати факти протиправних дій осіб, що приймали участь в так званому демонтажі частини центрального ринку.

Прокоментували ситуацію і керівники правоохоронних структур області. Так, начальник головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига повідомив, що поліція діяла виключно в межах закону і діятиме так і надалі. Те, що відбулося на Центральному ринку, було незаконним.

Відтак, за результатами наради керівник виконавчої гілки влади в області Юрій Погуляйко доручив дати правову оцінку діям, що мали місце вночі 5 лютого поточного року. Доти ж ніяких провокативних та дестабілізуючих не повинно бути.

Telegram Channel