Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Якщо дамо воду у Крим – він вже ніколи не повернеться в Україну

Північно-кримський канал – шостий рік без води.

Радіо Свобода.

Якщо дамо воду у Крим – він вже ніколи не повернеться в Україну

Про плани продавати воду в анексований Крим заявив голова бюджетного комітету Верховної Ради, народний депутат від партії «Слуга народу» Юрій Арістов. Така його ініціатива цілком вкладається в рамки політики під умовною назвою «какаяразціна», яку проголосив президент Зеленський

А що з цього приводу думають лідери кримських татар – народу, який послідовно виступає за приналежність півострова Україні?

 

 Рефат ЧУБАРОВ, голова Меджлісу кримськотатарського народу: «Постачання води до Криму – це означатиме здачу ще однієї позиції, яка все далі і далі віддалятиме Крим від України. І змушуватиме громадську думку виходити від того, що Крим є Росією, оскільки вона (Росія – РЕД.) дуже ефективно ним керує, в тому числі домовляється з Україною про постачання води».

Ми будемо подавати воду, обов’язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів.

 

 

 

 Мустафа ДЖЕМІЛЄВ, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність»:  

«Нестача води на Кримському півострові – це наслідок анексії Російською Федерацією, і саме країна-окупант несе за це повну відповідальність…

Звичайно, дефіцит води у Криму є – в степовій частині це вже катастрофа для сільського господарства. Ми будемо подавати воду, обов’язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів. Розмови про те, що це завдає шкоди жителям, інші сентименти – розкажіть це в іншому місці. Ви що, очікували, що вам створять комфортні умови? Країна, чию територію ви окупували? Нагадаю, що відповідно до Женевської конвенції 1949 року, вся відповідальність за стан людей на окупованій території лягає на країну-окупанта, так що говорити про гуманітарні речі нам не треба».

Telegram Channel