Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Камінь-Каширщині 45316 пільговиків

На тверде паливо та скраплений газ видано на загальну суму 8 млн 959,6 тис. грн.

ФОТО ілюстративне

На Камінь-Каширщині 45316 пільговиків

Про це стало відомо під час апаратної наради в першого заступника голови РДА Олександра Михаліка

Начальник управління соцзахисту населення Максим Демидюк проінформував, що протягом 2019 року на житлово-комунальні послуги нараховано 8 млн 592,7 тис. грн пільг, йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

Також окремим категоріям громадян профінансовано пільги з оплати послуг зв’язку – 356 тис. грн, забезпечення санаторно-курортним лікуванням – 198,6 тис. грн, компенсацію на тверде паливо та скраплений газ видано на загальну суму 8 млн 959,6 тис. грн. На медичне обслуговування постраждалим від Чорнобильської катастрофи 3725 особам відшкодовано 3 млн 280,8 тис. грн за придбані ліки та безкоштовне зубопротезування.

Пільги у безготівковій формі призначають пільговикам в автоматичному режимі.

– 17 квітня 2019 року уряд затвердив постанову, яка передбачає запровадження монетизації пільг на оплату житлово-комунальних послуг з 1 жовтня 2019-го. Паралельно функціонують дві системи надання пільг: готівкова та безготівкова. Пільги у готівковій формі призначають на підставі особисто поданих заяв до органів соціального захисту, які щомісячно до 25 числа формують реєстри пільговиків і передають їх у Мінсоцполітики. У свою чергу, зазначене відомство обробляє отримані реєстри, після чого направляє їх до Ощадбанку, переказавши кошти для виплати монетизованих пільг.

Таким чином, кошти надходять на особисті рахунки пільговиків. Вони можуть зняти їх зі свого рахунку та оплатити житлово-комунальні послуги. Пільги у безготівковій формі призначають пільговикам в автоматичному режимі. Для цього Ощадбанк здійснює персоніфікований облік пільговиків і коштів, які потрапляють на рахунок для виплати пільг для кожного індивідуально. Затим кошти перераховують на рахунки виконавців комунальних послуг, – поінформував Максим Демидюк.

Telegram Channel